alcoolismsarcină

O femeie de 35 de ani din Lituania acuzată legal după ce a născut fiind în stare avansată de ebrietate

Lituania a mărit vârsta legală privind consumul de alcool de la 18 la 20 de ani și a interzis publicitatea, ca parte a eforturilor de reducere a abuzului de alcool în una dintre națiunile lumii cu cel mai mare consum. 

De curând un caz deosebit a arătat că sunt justificate aceste măsuri. O femeie de 35 de ani a născut având o concentrație de alcool în sânge suficient de mare pentru a-i afecta grav sănătatea.

Mama, despre care medicii spun că a fost în stare de ebrietate în timpul nașterii, băuse acasă, dar nu a putut să spună cât de mult a băut. Mama a fost acuzată legal, pentru punerea în pericol a sănătății fiicei.

Neonatologul Natalia Grigorieva a precizat că fetița născută a cântărit 2,5 kilograme și a arătat bine la naștere, dar a adăugat că nu se știe care va fi starea ei de sănătate în continuare. Intoxicarea micuței cu alcool a fost la nivelul unei intoxicări severe cu alcool a unui adult, având ca posibile urmări probleme ale funcției cardiace și respiratorii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bebelușul va rămâne în spital pentru monitorizare poate chiar câteva săptămâni.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button