familie

O bucureșteană pe Facebook, despre „noii bolșevici” care înfierează „fasciștii”: „Extremiștii de tip #Respect pun umărul la compromiterea europenismului și decredibilizarea ideii de drepturi fundamentale”

Foto: Identitatea vizuală a platformei Respect, care cere împiedicarea referendumului pentru căsătorie, este foarte asemănătoare identității vizuale a campaniei din SUA pentru „egalitatea căsătoriei” (adică pentru căsătorie între persoane de același sex), unde, în loc de albastru și alb, s-a folosit un mare semn „=” colorat cu roz pe fundal roșu

 

În dezbaterea pro și contra căsătoriei pentru persoane de același sex, partizanii celei de a doua variante încearcă să schimbe vorba. În loc să vină cu argumente împotriva schimbării Constituției, ei încearcă să explice că referendumul nu ar trebui să aibă loc – adică nici nu ar trebui să existe o dezbatere. În loc de argumente, folosesc etichete: adepții referendumului sunt de fapt adversari ai homosexualilor și încearcă să le impună un mod de viață. În consecință, sunt naziști. Dar sunt și putiniști, pentru că… majoritatea sunt ortodocși.

Cristian Pîrvulescu, cunoscut analist politic și profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, fondator al platformei Respect, care se opune organizării referendumului pentru modificarea Constituției, a reiterat într-un recent interviu online aceste etichete… paradon, argumente.

Cel mai bun răspuns la „argumentele” respective există deja. El se regăsește într-o postare pe Facebook a unei bucureștene care sprijină referendumul pentru căsătorie. În data de 10 iulie 2017, aceasta scria:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă extremiștii de tip #Respect și cei asemenea lor vor continua să asocieze obsesiv căsătoria gay, pretențiile gender și combaterea prin cântece de dragoste a terorismului cu europenismul, drepturile omului și toleranța, iar familia, nevoia de siguranță și prudența sănătoasă le vor eticheta ca fascism, hitlerism, legionarism, putinism, rasism sau înapoiere, nu vor izbuti, în afară de a se acoperi de ridicol, antipatie ori desconsiderare în ochii publicului larg, decât să pună și ei un umăr la compromiterea europenismului și să decredibilizeze ideea de drepturi fundamentale și toleranță pe care pretind că o apără și, eventual, să mai bage un pic de combustibil reabilitant pentru cei vulnerabili la ideologiile pe care pretind că le combat.

Bunul simț, precauția și firescul nu sunt fasciste, iar toleranța și drepturile omului nu sunt comuniste, chiar dacă noii bolșevici se chinuie să deformeze noțiunile ca să ne convingă de contrariul.

Sursa: Cristina Popescu

Citește și VIDEO. Cristi Pîrvulescu, profesor de științe politice, nu se poate hotărî dacă susținătorii referendumului pentru căsătorie sunt naziști sau putiniști


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button