viol

O adolescentă a fost violată de opt tineri după ce a fost ademenită pe Facebook de unul din ei prin metoda Loverboy

de Redacția Stiripentruviata.ro

O adolescentă de 14 ani din București a fost ademenită de un băiat mai mare pe care l-a cunoscut pe Facebook.

Prin metoda Loverboy, făcând-o să se îndrăgostească de el, acesta a convins-o să-și dea întâlnire cu el. În a treia zi de Crăciun, fata s-a urcat în mașina lui.

A ajuns într-o casă în construcție din comuna Pantelimon, unde „prietenul” și alți șapte agresori au bătut-o și au violat-o. Ulterior, bărbații au abandonat-o pe Şoseaua Pantelimon din Capitală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru că a făcut plângere la poliție și avea numărul de telefon al celui care a ademenit-o, agresorii au fost identificaţi și arestaţi. Toți erau din comuna Cernica.

„Nu cred că ar fi vorba despre vreo lipsă de discernământ. Consider că au ştiut foarte bine ceea ce fac”, a declarat Leliana Pârvulescu, psiholog criminalist, pentru Antena 1. Ea a mai estimat că, dacă nu erau arestaţi, indivizii ar fi putut căuta şi alte victime.

Cei opt şi-au recunoscut faptele și riscă între 5 şi 12 ani de puşcărie.

Copila va depăşi cu greu traumele. Keren Rosner, psiholog, a enumerat cu ce se va lupta tânăra după acest episod: „Apariţia anxietăţii, a depresiei, a însingurării, sentimentului de vinovăţie şi regret care permanent revine”.

Ea mai spune că victima îşi va schimba și reperele în relaţiile interumane, adică nu va mai fi capabilă să stabilească relații normale, bazate pe încredere, cu semenii – mai ales cu bărbații.

Un caz similar a șocat România în urmă cu șase ani. O fată de 17 ani din Vaslui a fost bătută şi violată pe un câmp de șapte indivizi.

Între timp, aceștia au fost eliberați din închisoare mult mai devreme decât spuneau sentințele lor: primiseră între şase şi 10 ani de închisoare. Ultimul a fost eliberat liderul grupului, care a efectuat doar cinci ani de detenție.

Episodul din comuna Pantelimon se putea termina mult mai rău: fata putea fi traficată în străinătate pentru exploatare sexuală sau putea fi ucisă.

Circa 70% dintre adolescentele din România sunt vulnerabile la metoda Loverboy („Iubitul”), în special din cauza faptului că societatea încurajează relațiile intime, văzute ca parte normativă a relațiilor sentimentale, de la cele mai mici vârste și fără a prezentata pericolele care pot apărea.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button