opiniireligie

Nou raport: Creștinismul, cea mai persecutată religie

de Cătălin Sturza, Facebook

Un subiect despre care am scris și mai demult. Decupez aici trei exemple, plus concluzia:

Un pastor creștin din India a intrat în comă după ce a fost atacat și bătut de extremiști aparținând unei grupări hinduse. Înainte de a-și pierde cunoștința, pastorul le-a spus polițiștilor că atacul a fost motivat de ura religioasă. „Nu trebuie să vii în satul nostru să te rogi. Să nu mai intri niciodată în satul nostru”, i-au spus cei care l-au bătut.

În Nigeria, o femeie creștină a fost ucisă în bucătăria propriei case, în noaptea de Paște a anului 2017. Atacul a pornit în biserica catolică Sfântul Ioan, din orașul Asso, unde au fost atacați creștinii care participau la slujba Învierii Domnului; teroriștii au urmărit-o pe tânăra femeie până în propria casă, unde au ucis-o. Alți 12 creștini au fost omorâți în aceeași noapte. Totul s-a petrecut sub ochii armatei nigeriene, care nu a intervenit în nici un fel.

În capitala Egiptului, Cairo, cel puțin 29 de oameni au fost uciși și alți 50 au fost răniți, în decembrie 2016, când un terorist s-a detonat în timpul Liturghiei de Duminică, în Biserica coptă Sfinții Petru și Pavel. Atacul a fost revendicat de ISIS, care a scris apoi pe Facebook că vor urma și alte atacuri de acest fel împotriva „oricărui necredincios și apostat de pretutindeni”. Patru luni mai târziu, în aprilie 2014, în Duminica Floriilor, alte două biserici copte au fost atacate, în Alexandria și Tanta. Au murit alți 44 de oameni, și peste 120 au fost răniți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prea creștini pentru liberalii și progresiștii occidentali; prea străini pentru conservatorii occidentali – mai nimeni nu vorbește, niciodată, despre tragedia prin care trec acești oameni, teoretic frați ai noștri întru credință, în țări în care e comasată mai mult de jumătate din populația lumii.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro.

Citește mai multe articole de Cătălin Sturza.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button