sarcină

Nou-născut de o zi abandonat în fața unei case. „Tatăl a încercat să ne ucidă”, scria pe biletul de lângă copil

Poliția din Orlando, oraș din statul american Florida, a găsit băiețel nou-născut abandonat în fața unei locuințe dintr-un complex rezidențial. Polițiștii au fost alertați de unul dintre locatari care a auzit plânsetul copilului. Băiețelul, în vârstă de doar 1 zi, era înfășurat într-un tricou de adult și avea atașat un mesaj scris pe o bucată de hârtie mototolită. „L-am născut în baie. Tatăl lui a încercat să ne ucidă. Vă rog păstrați secretul și să-l duceți la spital. Tatăl este un om foarte periculos. Îmi pare rău. Am încercat să-l spăl și să-l hrănesc cum am putut”, suna mesajul mamei disperate. Starea de sănătate a micuțului părea bună, însă a fost dus la spital. Poliția încearcă să-i găsească pe părinți.

În Florida există o lege care permite abandonul copiilor de până la 7 zile, în locuri sigure cum ar fi secții de poliție, stații de pompieri sau spitale, sub protecția anonimatului și fără consecințe legale penru părinți dacă se constată că nou-născutul a fost îngrijit corespunzător până la abandon.

Legi similare există în mai multe state americane.De la adoptarea legii în 2000 în Florida de 310 copii au fost abandonați legal, iar 63 ilegal. În cazul de mai sus nu s-au respectat cerințele legii, însă se pare că teama și disperarea de a-și salva copilul i-au influențat mamei decizia.

Sursă: liveaction.org

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button