avort

Noi recomandări OMS: Avortul poate fi indus de asistente medicale și moașe sau auto-indus

who_eb124_090119_137x
Foto: WHO/Thierry Parel

LifeSiteNews.com, 7 august 2015

Organizația Mondială a Sănătății deplânge faptul că în lume se înregistrează un declin al numărului de cadre medicale, care până în 2035 se va reduce cu aproximativ 13 milioane. Deficitul cel mai mare se înregistrează în regiunile sărace, unde se înregistrează cele mai multe avorturi ilegale și „nesigure”. Un factor care contribuie la această lipsă de personal este și obiecția de conștiință.

Noile recomandări OMS, elaborate cu sprijinul guvernului norvegian, prevăd restricționarea sau reglementarea dreptului la obiecția de conștiință și permiterea asistentelor și moașelor de a face avort chirurgical sau chimic în primul trimestru de sarcină. Deși OMS pretinde că este preocupată de siguranța procedurii de avort, prezentele recomandări mai prevăd și promovarea practicii ca femeile să-și inducă singure avortul, fără supraveghere medicală. „Astfel de abordări le pot conferi emancipare femeilor”, premițând „optimizarea forței și a sarcinilor de muncă din sănătate”, se spune în document.

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button