familie

Mitropolitul Ardealului: ”Este dureros pentru noi că românii care au plecat din țară au mai mulți copii acolo”

Foto: Razvan NEGRU

Tribuna, 17 octombrie 2017

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, autoritățile locale, organizațiile non guvernamentale și companiile din județul Sibiu și-au dat mâna pentru demararea unui proiect dedicat educării copiilor în spiritul muncii încă de la vârste fragede.

Prezent la lansarea proiectului, Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, și-a exprimat regretul că România nu acordă suficientă grijă susținerii familiei și a oferit sprijinul Bisericii pentru orice proiect în beneficiul copiilor:

Este prea puțină grijă față de copil, începând de la contribuția bănească ce se acordă la venirea copilului pe lume. Este nevoie să existe o siguranță a mamei, care trebuie să știe că este ocrotită și ajutată ca să poată să nască, să crească și să facă educație copiilor. Sunt probleme, este adevărat, dar întotdeauna se spune că nu sunt bani. Este o problemă dureroasă pentru noi faptul că românii care au plecat din țară au mai mulți copii acolo. Pentru că în afara țării mama primește, până la o anumită vârstă a copilașului, o alocație constantă care este suficientă pentru ea și copil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este atâta bogăție în tineretul nostru, este atâta speranță, acestea noi nu trebuie să le ratăm. Sper ca în învățământ să se simtă acea singură oră de religie mult discutată. (…) Noi ar trebui să cultivăm în sufletele credincioșilor noștri dragostea responsabilă față de copil, nu o dragoste care îl distruge, îi dă toate drepturile și apoi nu îl mai stăpânește, pentru că nu mai are cum, și atunci copiii ajung unde nu trebuie.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button