familiehomosexualitate

COMUNICAT. Biserica Catolică din România: „Legea familiei este în deplină concordanță cu legea firii. Relația dintre un bărbat și o femeie e diferită prin natura sa de relația dintre doi bărbați sau dintre două femei. Nu se poate vorbi de nedreptate sau ‘discriminare’ când societatea abordează diferit aceste relații”

Biserica Catolică din România, 6 martie 2017

06.03.2017, București (Catholica) – În funcția sa de președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din România, PF Cardinal Lucian Mureșan a publicat o scrisoare deschisă, cu data de 6 martie 2017, pe fondul unei propuneri legislative care vizează parteneriatele civile între persoane de același sex. În esență, se spune chiar de la început, „Biserica Catolică din România dezaprobă Propunerea legislativa privind Parteneriatele civile între persoane de același sex – PL 498/2016 și solicită retragerea acestei inițiative legislative pe care o consideră un atac la demnitatea persoanei și la integritatea familiei”.

„Dat fiind proiectul de lege mai sus amintit”, citim în scrisoare, „Episcopii catolici din România doresc să aducă la cunoștința forurilor abilitate și a societății civile poziția Bisericii Catolice față de viață și căsătorie. Societatea are drept celulă de bază familia. Prin recunoașterea oficială a instituției căsătoriei, societatea aduce o recunoaștere specială angajamentului asumat din dragoste, în mod liber și responsabil, de către un bărbat și o femeie, de a întemeia o familie, legându-și viețile într-o relație de fidelitate, stabilă, durabilă, în care se vor naște și vor fi educate noile generații. Biserica dorește să amintească faptul că darul neprețuit al vieții are un curs firesc, iar natura are legile sale înscrise în Creație. Această recunoaștere din partea societății este legată de faptul că familia, astfel definită, aduce un serviciu de cea mai mare importanță binelui comun, asigurând supraviețuirea biologică și culturală a comunității. Recunoașterea din partea societății a instituției familiei nu reprezintă, așadar, o simplă oficializare a unei relații private între persoane.”

Citește și Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

PF Lucian continuă explicând că nu este vorba aici de discriminare: „Instituția familiei are un fundament natural și nu este un construct arbitrar. Legea familiei este în deplină concordanță cu legea firii. Relația dintre un bărbat și o femeie e diferită prin natura sa de relația dintre doi bărbați sau dintre două femei. De aceea, nu se poate vorbi de vreo nedreptate sau ‘discriminare’, atunci când societatea abordează în mod diferit aceste tipuri de relații. Revendicarea unor ‘drepturi speciale’ legate de anumite preferințe sexuale, este o ideologie îndreptată în mod explicit spre subminarea moralității și a instituțiilor acestei Civilizații – începând cu familia – cu scopul declarat de a o distruge. Acest lucru este confirmat de faptul că în toate țările în care a fost legalizat ‘parteneriatul civil’ între persoane de același sex, a urmat invariabil și legalizarea ‘căsătoriei’ homosexualilor cu noi revendicări de ‘drepturi’ pentru cupluri de același sex, precum adopția de copii și reproducerea asistată medical.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și Comunicat de presă: Poziția Bisericii Ortodoxe Române față de „parteneriatul civil”

Se atrage apoi atenția că „vocația pro-occidentală a națiunii noastre nu presupune copierea modelelor ideologice distructive. Dimpotrivă, românii, ca popor creștin, sunt chemați să ajute Europa și Civilizația din care facem parte să își refacă rădăcinile creștine și morale. Legalizarea ‘parteneriatelor civile’, respectiv a ‘căsătoriei’ homosexualilor, reprezintă o mutație civilizațională fundamentală, posibil ireversibilă, într-o direcție ideologică ale cărei consecințe negative pentru societățile occidentale sunt în prezent evidente. Nu este onorabil să fie susținută promovarea – rapidă și lipsită de transparență – a unor asemenea proiecte, despre care se știe că nu se bucură de sprijin în societatea românească.”

„Constituția conferă Statului dreptul și datoria de a ocroti căsătoria și familia. Orice formă de subminare a familiei întemeiate pe căsătoria adevărată (dintre un bărbat și o femeie) este și un atentat la adresa drepturilor copiilor. Viitorul României, ca existență fizică, precum și culturală și spirituală, depinde de familia firească. Legislatorii trebuie să înțeleagă că, înainte de toate, dau seamă în fața lui Dumnezeu pentru activitatea lor în slujba binelui comun. Prin urmare, Biserica Catolică din România consideră că Proiectul de lege privind stabilirea parteneriatelor civile este un atac la demnitatea persoanei, la integritatea familiei, implicit la echilibrul vieții sociale și la viitorul nației noastre. Pentru binele comun al societății și al familiei, cât și pentru demnitatea fiecărei persoane, Biserica Catolică din România solicită retragerea Proiectului de lege 498/2016 trimis spre adoptare Camerei Deputaților din Parlamentul României.”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button