familie

Ministerul Educației: „Proiectul Strategiei de Educație Parentală va fi îmbunătățit și lansat într-o nouă etapă de dezbatere publică”

După ce Evenimentul zilei și alte multe canale media și persoane au tras semnalul de alarmă cu privire la Strategia Națională de Educație Parentală propusă de Ministerul Educației Naționale (MEN), și după ce societatea civilă s-a mobilizat împotriva derapajelor ideologice ale acestuia, ministerul a retras proiectul de pe site fără explicații.

Somat de cotidianul Evenimentul zilei, ministerul a trimis o scurtă comunicare ziarului, în care se preciza:

Urmare a numeroaselor propuneri de îmbunătățire primite după postarea documentului în dezbatere publică, Ministerul Educației Naționale a decis demararea procesului de analizare a recomandărilor primite, în cadrul grupului de lucru interinstituțional. Pe baza sugestiilor primite, până la acest moment, de către MEN, proiectul Strategiei Naționale de Educație Parentală va fi îmbunătățit și lansat într-o nouă etapă de dezbatere publică, alături de toți partenerii de dialog și factorii implicați.

Strategia de educație parentală propusă de minister preia cuvânt cu cuvânt paragrafe întregi dintr-un studiu UNICEF care afirmă că valorile promovate instituțional obligă „familiile să se adapteze noilor ideologii”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Strategia națională de educație parentală a plagiat un studiu UNICEF vechi de șapte ani

Trimite-le scrisoarea aceasta funcționarilor de la Ministerul Educației care au propus strategia ideologizată de educație parentală

Sursa: Evenimentul zilei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button