avort

Mii de bebeluși avortați au fost incinerați pentru a încălzi spitalele din Marea Britanie

unborn 

de Hilary White, LifeSiteNews, 24 martie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mii de corpuri ale bebelușilor avortați au fost incinerate, împreună cu alte „reziduri medicale”, în cadrul unei acțiuni menite să ajute la încălzirea spitalelor britanice, a dezvăluit presa din Marea Britanie. The Daily Telegraph scrie că mai mult de 15.500 de bebeluși au fost incinerați ca și „reziduri clinice”, unii dintre aceștia fiind folosiți în proiecte de „transformare a rezidurilor în energie”, pentru a furniza electricitate spitalelor.

Această practică a fost dezvăluită de emisiunea de investigații Dispatches a postului Channel 4, care a descoperit că cel puțin 10 spitale ale Serviciului Național de Sănătate (National Health Service – NHS) au folosit rămășițele copiilor avortați sau proveniți din sarcini pierdute spontan, împreună cu rezidurile din spital. Departamentul Sănătății a emis imediat o interdicție asupra acestei practici, pe care Ministrul Sănătății, Dr. Dan Poulter, a numit-o „total inacceptabilă”.

Directorul Medical al NHS a scris tuturor trusturilor NHS, pentru a-i anunța că această practică trebuie să înceteze imediat, în timp ce Sally Davies, Ofițer Șef Medical, s-a adresat celor de la Autoritatea pentru Țesut Uman (Human Tissue Authority) pentru „a-i ruga să se asigure că indicațiile sunt clare”, anunță The Telegraph.

Paul Tully, secretar general al Societății pentru Protecția Copiilor Nenăscuți, a declarat pentru LifeSiteNews că problema eliminării din spitale a corpurilor copiilor avortați „reprezenta o îngrijorare de ceva timp”.

Tully spune că deși există anumite regulamente privind eliminarea rămășițelor fetale, în principal elaborate de către administrațiile spitalelor, nu există nicio lege care să acopere acest aspect. Dar, mai afirmă el, datorită nevoii susținătorilor avortului de a continua să nege realitatea copiilor nenăscuți, o imensă greutate ajunge pe umerii personalului spitalelor, care trebuie să trateze rămășițele fetale ca orice alt reziduu medical, ceea ce crează un stres cumplit.

„Amestecarea rămășițelor bebelușilor avortați cu alte materiale în crematoriile spitalelor nu ar trebui să se întâmple, dar nu există nicio prevedere legală cu privire la modul de eliminare a rămășițelor, cu excepția acelora cerute de motive de igienă”, spune Tully.

Dar adaugă și că: „indiferent cât de îngrozitor ar fi ceea ce se întâmplă, pe noi nu ne surprinde faptul că trupurile bebelușilor sunt eliminate în acest fel”.

„Cred că, psihologic vorbind, a cere personalului responsabil cu incinerarea din spitale să facă această separare înseamnă a pune o povară psihologică îngrozitoare pe umerii lor, și este un lucru cât se poate de greșit. Practic, îi implică în acest proces al avortului”.

Traducere: Miruna Ionescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button