adolescenţivalorile familiei

Mărturia unei adolescente: „Din toate aceste încercări, am conștientizat ce înseamnă mama pentru mine”

Eram în clasa a treia şi, fiind o persoană mai nepăsătoare, nu observasem ceea ce trebuia, anume că o persoană dragă mie „se topea” încetul cu încetul lângă mine. Prinsă în lumea copilăriei, nu am sesizat că mama era presată de serviciu, muncind opt ore, plus altele suplimentare, ca să aducă bani în casă, deoarece ne descurcam cum puteam. Suferea datorită stresului la care o supuneau cei de la serviciu, din cauza nepăsărilor şi refulărilor acumulate de-acasă, pe care le-a adunat din plin, până într-o zi când totul a fost mult prea mult pentru ea. Din cauza supărărilor pe care le îndurase, mama mea „s-a ofilit”, iar sufletu-i era trist, dar eu nu am observat la timp acest lucru.

Într-o zi, am fost anunțată la școală că mama era în spital, cu un grad foarte avansat de ulcer. Medicii refuzau să o opereze de urgenţă, deoarece se temeau să nu apară complicații. Mai era și problema banilor pentru operație. Însă Dumnezeu a aranjat astfel încât operaţia să-i fie plătită de niște prieteni și să fie făcută la timp…

Nu-i auzisem glasul timp de o săptămână, deoarece nu a putut vorbi cu mine din cauza durerilor. Operația se terminase, însă mama mea nu-și mai revenea, iar eu mă rugam la Dumnezeu zi și noapte pentru ea… După ce și-a revenit, mi-a povestit că era la un pas de moarte, pe patul de spital de la reanimare, însă a avut de ales între două căi: cea a lumii pământene sau ridicarea la Cer, iar ea a spus convinsă că nu şi-a terminat treburile aici, că mai are un copil de crescut. Atunci a fost momentul în care a simțit cu adevărat minunea. Nu m-a părăsit, ci și-a arătat dragostea de mamă până la sfârșit.

Din toate aceste încercări, am conștientizat ce înseamnă mama pentru mine, mi-am deschis ochii, căci, printr-o minune, Dumnezeu ne-a mai dat o șansă: și ei, dar și mie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autoarea textului, Măgală Maria, în vârstă de 14 ani, din Brad, Hunedoara, a câștigat cu acest eseu Locul I la concursul de eseuri al lunii iunie 2018 al revistei lunare Familia Ortodoxă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button