Marşul pentru Viaţă

Marșul Pentru Viață de la Roma … sau cum se pot strânge milion de semnături pentru Viață


De Hillary White, coresponent de la Roma

Roma, 15 aprilie 2013 – Ediția din acest an a Marșului Pentru Viață, ce se desfășoară la Roma, coincide cu efortul din plan internațional de a determina Uniunea Europeană să interzică finanțarea cercetărilor efectuate asupra embrionilor umani, și să declare că toate ființele umane au dreptul la viață “din momentul concepției”.

Joseph Meaney, Director Centrului de Coordonare Internațională a asociației Human Life Internațional, aflat la biroul de la Roma, a declarat pentru site-ul LifeSiteNews.com, că evenimentele precum Marșul pentru Viață sunt esențiale pentru promovarea, la nivel politic, a noțiunii de viață, în condițiile în care mass-media a ignorat cu generozitate acest aspect.

Militanții pentru Viață din Europa au adoptat pe parcurs Marșul anual pentru Viață și au început să mobilizeze mișcarea și pe teritoriul Statelor Unite. Mulți lideri au participat la marșul organizat în Washington DC, și au decis să facă la fel și în țările lor natale”, a declarat acesta.

La Roma, ca și în alte capitale europene, entuziasmul față de marș este în creștere. Anul trecut, chiar și organizatorii au fost surprinși de rezultate când, la Marș, au fost prezenți 15.000 de participanți, de trei ori mai mulți decât anticipaseră.

În ceea ce privește Marșul pentru Viață organizat în Washington, evenimentul de la Roma evidențiază puternica poziție pro-viata a multor tineri italieni, care au participat în număr mare la eveniment, în luna mai a anului trecut. Evenimentul beneficiază, de asemenea, și de sprijinul asociațiilor creștine, precum și de cel al grupurilor medicale, incluzând Asociația Ginecologilor și Obstetricienilor Italieni, Uniunea Catolică a Farmaciștilor și Asociația Italiană a Medicilor Catolici.

Ediția din 12 mai a Marșului pentru Viață este însoțită, anul acesta, de campania “Unul dintre noi”, ce are ca scop interdicția completă, în cadrul Uniunii Europene, a finanțării avorturilor și a cercetărilor efectuate asupra embrionilor umani.

Campania “Unul dintre noi” a fost lansată anul trecut la Roma, la nivel continental, de către reprezentanți ai Mișcării pentru Viață din douăsprezece țări ale Uniunii Europene. În Italia, această campanie are reprezentanți în cadrul Conferinței Episcopilor Catolici Italieni, a CEI și a Forumului Familiei, a diverselor asociații sanitare, a grupurilor Medicilor Catolici, precum și în cadrul grupurilor Laicilor Catolici Pro-Viata.

Petiția “Unul dintre noi” susține următoarele: “În vederea asigurării consecvenței în domeniile sale de competență în care este pusă în joc viața embrionilor umani, Uniunea Europeană ar trebui să stabilească o interdicție în așa fel încât să fie stopate acele activități ce implică distrugerea embrionilor umani, în special în domeniul cercetării și dezvoltării, precum și în cel al sănătății publice.

Campania necesită strângerea unui număr de un milion de semnături, până la data organizării Marșului pentru Viață, la Roma.

Meaney a declarat pentru LSN că evenimente precum Marșul pentru Viață au un efect benefic asupra activiștilor pro-viata: “Ridică moralul participanților care, altfel, au rareori ocazia de a se alătura unei mulțimi de oameni ce împărtășesc aceleași opinii.

Problema pusă în temă este una de maximă importanță și urgență pentru Italia, unde rata de fertilitate a crescut extrem de puțin, de la un minim istoric de 1.3 copii născuți la o femeie, la 1.41 copii născuți la o femeie, o rată pe care specialiștii în politici demografice o traduc sub forma unui viitor dezastru economic în următorii 50 de ani, dacă situația nu se va îmbunătăți. Rată scăzută a nașterilor indică, de asemenea, o tendință de îmbătrânire a populației; în anul 2012, vârsta medie a femeilor italiene era de 45 de ani. În Italia, numărul desecelor prevalează numărul nașterilor, cu un raport de 9.06 nașteri la 1000 de locuitori, comparativ cu cifra de 9.93 decese, la mia de locuitori.

Traducător: Diana Orzan


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button