Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2024 la Baia Mare: „Știința este de partea credinței” (FOTO, VIDEO)

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață 2024 de la Baia Mare s-a desfășurat sâmbătă, 23 martie, pe traseul Piața Revoluției – Bd Regele Mihai I – Bd Unirii – Catedrala Episcopală „Sf. Treime”.

Catedrala „Sf. Treime” a fost punctul final al Marșului pentru viață desfășurat sâmbătă, 23 martie 2024, la Baia Mare. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

La punctul final al marșului au fost susținute discursuri și momente artistice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Luna martie este Luna pentru viață, fiindcă în această lună este sărbătoarea Bunei Vestiri, în 25 martie. La Buna Vestire, sărbătorim vestea cea bună adusă de Arhanghelul Gavriil Fecioarei Maria din Nazaret, că va naște pe Fiul lui Dumnezeu”, a spus, pe scena evenimentului, Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului.

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a vorbit sâmbătă, 23 martie 2024, la Marșul pentru viață de la Baia Mare. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

„Cine este Fiul lui Dumnezeu? Este Calea, Adevărul și Viața. S-a autodefinit, ne-a spus Cine este: «Eu sunt Calea, Adevărul și Viața». Cu alte cuvinte, Fecioara Maria a născut Viața vieții noastre.”

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a participat sâmbătă, 23 martie 2024, la Marșul pentru viață de la Baia Mare. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

„Fiecare copil este un dar de la Dumnezeu și fiecare copil este un proiect al lui Dumnezeu.

Mulți dintre participanții la Marșul pentru viață 2024 de la Baia Mare au venit în costume populare. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Din momentul procreării, proiectul lui Dumnezeu este demarat”, a mai spus ierarhul.

Participantă la Marșul pentru viață de la Baia Mare sâmbătă, 23 martie 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Psihologul Adela Bontoș a subliniat nevoia de a educa copiii pe baza valorilor pro-viață și a amintit că în cadrul asociației eparhiale Filantropia Maramureșană sunt oferite servicii gratuite de consiliere socială, spirituală și psihologică pentru femeile în criză de sarcină și persoanele aflate în diverse situații de risc.

În fața Catedralei din Baia Mare au fost susținute discursuri pro-viață și pro-familie. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Dr. Mihaela Groșan, medic și mamă a cinci copii, le-a amintit participanților că viața fiecărui om începe cu nouă luni înainte de naștere, iar acesta este un fapt stabilit de știință.

Dr. Mihaela Groșan a explicat că, în privința adevărului despre momentul concepției, știința și credința sunt întru totul de acord: omul este om deplin din prima clipă a existenței sale, de când este doar o celulă în pântecele mamei sale.

„Cred cu tărie că este un eveniment binevenit în societatea noastră, prin prisma căruia cât mai multă lume să conștientizeze că viața are valoare și are valoare din prima clipă a zămislirii ei. Deseori se pune întrebarea: Când începe viața?” a spus medicul.

Tânăr participant la Marșul pentru viață de la Baia Mare sâmbătă, 23 martie 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

„Locuind cu bunicii în mare parte a copilăriei mele, la sat, unde credința noastră ortodoxă era luată în serios și era călăuza majorității, nu mi-am pus problemă că omul nu ar fi om încă de la începuturile sale, în burta mamei.”

Marșul pentru viață de la Baia Mare a avut loc sâmbătă, 23 martie 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

„Mai apoi, ca medic, m-am intersectat adeseori cu subiectul acesta și am văzut diferitele opinii și curente de gândire care încearcă să minimizeze valoarea vieții unui prunc nenăscut încă”, a continuat Dr. Mihaela Groșan.

„Faptul că știința este de partea credinței este de neașteptat pentru unii, dar aceasta este concluzia la care se ajunge.”

„Fertilizarea este definită ca procesul prin care cele două celule, ovulul provenit de la mamă și spermatozoidul de la tată se unesc, ducând la formarea unei celule unice numite zigot. Această celulă are informația genetică completă și distinctă de cea a părinților săi sau de cea a altor specii și reprezintă prima etapă din ciclul vieții umane”, a explicat medicul.

pentru viață de la Baia Mare a avut loc sâmbătă, 23 martie 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

„Cu alte cuvinte, în momentul concepției, sexul bebelușului, culoarea părului, a ochilor, a pielii, trăsăturile corpului, talentul său, toate sunt stabilite. Copilul are în acest moment in ADN unic, care nu se va mai repeta în istoria acestei lumi.”

pentru viață de la Baia Mare a avut loc sâmbătă, 23 martie 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

„Când începe viața este important, dar și mai important este ca noi, oamenii, să cunoaștem, să fim informați în legătură cu acest aspect, pentru că deciziile noastre în viață pot fi influențate de înțelegerea acestor lucruri”, a mai spus dr. Mihaela Groșan.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button