Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2022 de la San Francisco: peste 15.000 de participanți

de Redacția Stiripentruviata.ro

La San Francisco a avut loc sâmbătă Marșul pentru viață 2022, cu aproximativ 15-20.000 de participanți, conform estimării organizatorilor.

Organizat de laicatul catolic din regiune, marșul a beneficiat de participarea Arhiepiscopului catolic Salvatore J. Cordileone de San Francisco, prezent la eveniment în fiecare an.

Prelatul a primit Premiul pentru Eroism Pro-Viață „Sf. Gianna Molla”, care i-a fost înmânat (foto sus) de organizatoarele Dolores Meehan (stânga) și Eva Muntean (dreapta). Gianna Molla a fost beatificată după ce a născut al patrulea copil cu prețul propriei vieți, în pofida sfaturilor medicilor, murind la o săptămână după naștere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Printre vorbitorii din program se număra și Lila Rose, fondatoarea organizației pro-viață Live Action, dar aceasta a contractat Covid-19 înainte de marș, intrând în izolare.

La marș au participat și ortodocșii pro-viață de pe Coasta de Vest (foto sus) – membri și simpatizanți ai organizației laicatului Orthodox Christians For Life.

Walk for Life, Marșul pentru viață de pe Coasta de Vest a SUA, a fost fondat în 2005 și de la bun început s-a concentrat pe împletirea mesajului pro-viață cu misiunea socială de sprijinire a mamelor li familiilor, precum și de compasiune și pentru femeile post-abortive.

Deparatamentul pro-viață al Arhiepiscopiei Catolice de San Francisco se numește Gabriel Project („Proiectul Gavriil” – arhanghelul Bunei Vestiri).

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button