adolescenţifamilie

Maria Smicală s-a luptat cu Protecția Copilului din Finlanda ca să poată începe înotul artistic

Dr. Camelia Smicală, românca ai cărei copii sunt reținuți abuziv în sistemul de protecția copilului din Finlanda, a postat pe Facebook filmări cu fetița cea mică, Maria, care a trebuit să insiste foarte mult pentru a fi lăsată să-și practice pasiunea, înotul sportiv. Acum Maria, în vârstă de 12 ani, participă la competiții sportive într-o echipă de fete mai mari ca ea, de 15 ani.

În acest moment, autoritățile care îi înlocuiesc mama iau decizii în locul acesteia pentru Maria și Mihai Smicală, care sunt obligați să locuiască împotriva voinței lor și fără nicio bază legală, în niște centre de copii din Finlanda.

Camelia Smicală a scris pe Facebook:

Maria Mea se luptă cum poate pentru supraviețuire. Nu, acesta nu este un sport obișnuit în Finlanda. Și, NU, copiii din „lagăre” nu ajung în competiții naționale. Maria Mea se luptă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În altă postare, mama ei explica:

Maria Mea la concursul național de înnot artistic. Rândul din față, în mijloc. Copiii înoată de când aveau 1 an, inclusiv la copcă. Maria a început înotul artistic abia acum 6 luni, după lupte zdravene cu sistemul de anti-protecție a copilului, lupte la care ați participat și voi. Luptătoarea mamii! Vă iubim! Fără ajutorul vostru, nu reușeam nimic!
PS. AG 15 înseamnă grupa de 15 ani. Maria are 12. E cea mai mică.

https://youtu.be/Be4i0URRkyU

Și bunicul de la Piatra Neamț i-a transmis Mariei felicitări printr-un comentariu pe Facebook, din păcate, pentru că fetița nu are voie să părăsească Finlanda pentru a-și petrece vacanțele alături de bunicii din țară:

Radu Smicala Bunicii sunt foarte mandri de tine Maria. Felicitari.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button