dependenţe

În Marea Britanie se pregătește o lege care să reglementeze aparatele de pariat

slot
foto: www.freedigitalphotos.net

O lege care caută să reducă semnificativ miza din aparatele de pariat denumite “cocaină pură” a fost anunțată miercuri în Parlament.

Legea lordului Clement-Jones propune reducerea sumei de pariat de la terminalele de joc cu șanse fixe (FOBTs) de la 100 de lire la numai 2.

Introducerea legii a fost salutată de organizația Cercetare Acțiune și Educație Creștină (CARE), al cărei director în relații cu Parlamentul, dr. Dan Boucher, a remarcat pericolul social reprezentat de posibilitatea de a pierde sume mari de bani în timp foarte scurt și a lăudat inițiativa lordului Clement-Jones.

Lordul Clement-Jones a subliniat că legea trebuie schimbată, punând accent pe ruptura socială produsă de timpul petrecut la aparate și pe nivelul în creștere de persoane afectate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anul trecut, și parlamentarul laburist Tom Watson își exprimase dezamăgirea că guvernul nu a limitat suficient aparatele FOBT.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button