dependenţefumat

SUA înregistrează un val de îmbolnăviri grave și 33 de decese după folosirea țigării electronice

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că numărul afecțiunilor pulmonare asociate cu folosirea ţigărilor electronice a ajuns în SUA la 1.479 de cazuri. În total, 33 de decese au fost confirmate în 24 de state americane, vârsta medie a victimelor fiind de 44 de ani, potrivit CDC.

Cele mai multe dintre victime foloseau țigări electronice cu substanțe care conţineau THC (tetrahidrocanabinol), principalul agent psihoactiv din canabis. Judy McMeekin, comisar adjunct pentru reglementare la Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat, citată de vpr.org, că testele de laborator au găsit în țigările electronice THC în concetrații care variau de la 14% la 76%.

„Este fatal sau potenţial fatal pentru jumătate dintre cazurile care necesită terapie intensivă”, a declarat Anne Schuchat, director adjunct al CDC, în cadrul unei audieri miercuri în Congresul SUA. Ea a afirmat că se așteaptă la o creștere semnificativă a numărului de cazuri înregistrate, conform CNBC.com.

Experta a avertizat populația să nu folosească produse care conțin THC. „E aproape imposibil să știi ce este în țigara electronică, mai ales dacă ai cumpărat de pe stradă sau de la diverși cunoscuți și prieteni de pe rețelele de socializare”, a mai spus ea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anne Schuchat a declarat că nu vrea să se amestece în decizia diverselor state americane de a permite vânzarea acestor produse, dar a afirmat că „în acest moment este foarte greu pentru un consumator să știe ce [substanță] are” în țigareta electronică.

„Realmente avem sentimentul că aceasta ar putea conține diverse substanțe nocive care produc probleme la plămâni. Vorbim despre probleme grave, în urma cărora nu știm cât de bine se vor reface pacienții sau dacă nu cumva vor rămâne cu sechele pe viață”, a avertizat Anne Schuchat.

Mai multe informații și harta îmbolnăvirilor le găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button