avort

Malta: Președintele și principalele partide arată de ce se opun legalizării avortului: „Implică autorizarea crimei”

de Redacția Stiripentruviata.ro

George Vella, Președintele Maltei, a declarat luni că preferă să demisioneze mai degrabă decât să aprobe legalizarea avortului la cerere.

„Nu voi semna niciodată un proiect de lege care implică autorizarea crimei”, a spus George Vella, de profesie medic.

„Nu pot opri executivul să decidă – aceasta ține de Parlament. Dar am libertatea, dacă nu sunt de acord cu un proiect de lege, să demisionez și să plec acasă, iar eu nu am nici o problemă să fac așa”, a adăugat el.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Totuși, principalele două partide din Malta și-au semnalat opoziția față de proiectul de legalizare a avortului propus de un parlamentar independent.

Întrebat în ce cazuri avortul ar fi acceptabil, președintele a spus: „Fie ai ucis, fie nu ai ucis; nu poate fi moarte pe jumătate. Sunt foarte categoric: nu există «dacă» și nici «când».”

Peste 90% din populația de aproximativ o jumătate de milion de locuitori ai Maltei este catolică.

Arhiepiscopul Charles Scicluna de Malta a declarat de curând, citat de Times of Malta: „Pântecul unei mame este ceva drag și sfânt, este locul unde viața umană poate crește. Să ne rugăm ca pântecele să rămână un loc al vieții, nu un loc în care se petrece uciderea”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button