familie

Liviu Dragnea: „Intenția noastră este ca în această toamnă să ajungem să organizăm referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei”

Agerpres, 2 septembrie 2017

Parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD) și Comitetul Executiv Național PSD s-au întrunit la Mamaia pe 2 septembrie 2017.

Cu această ocazie, în deschiderea Comitetului Executiv Național al partidului, Liviu Dragnea, Președinte al Camerei Deputaților și lider PSD, a declarat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Legea referendumului, cu precizarea că săptămâna viitoare va trebui sa fie avizată în comisie și adoptat raportul pentru ca la votul final următor să o adoptăm. Este o lege pe care trebuie să o adoptăm repede, ea fiind necesară pentru a intra la vot final în Senat legea de modificare a Constituției cu privire la definirea familiei. Știți că avem un angajament în acest sens, intenția noastră este ca în această toamnă să ajungem să organizăm referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei.

Camera Deputaților a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi pentru, 22 de voturi împotrivă (din care 15 de la USR) și 13 abțineri, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pe tema definiției căsătoriei (și, implicit a familiei care decurge din aceasta).

Coaliția pentru Familie a strâns peste 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat, în sprijinul unei propuneri de revizuire a Constituției cu scopul clarificării definiției căsătoriei și armonizării acesteia cu Codul Civil.

Mai precis, s-a propus următoarea modificare la articolul 4, alineatul 1: în loc de „căsătoria este uniunea liber consimțită dintre soți”, în Constituție să apară „căsătoria este uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie”.

După ce inițiativa este aprobată de Parlament, se va organiza un referendum la care cetățenii sunt chemați să se pronunțe pentru sau împotriva modificării propuse de inițiator (Coaliția pentru Familie).

Citește mai multe despre dezbaterea politică și civică din jurul referendumului.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button