sindrom Down

Limits Down! La Finala Cupei României

down1

Fostul stelist George Ogăraru și soția sa, Andreea, sunt sprijinitori mai vechi ai proiectelor pro-viață, organizând în trecut evenimente de strângere de fonduri pentru așezământul de la Valea Plopului.

De curând, cuplul s-a remarcat prin altă acțiune emoționantă în beneficiul copiilor cu nevoi speciale. Ei au invitat la Finala Cupei României 22 de copii cu Sindrom Down din întreaga țară, pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu nevoile lor.

Copiii au mers pe teren împreună cu fotbaliștii în deschiderea meciului Steaua-Astra din 23 mai, pe Arena Națională.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Copiii cu Sindrom Down iubesc sportul, adoră fotbalul, au nevoie de el pentru o bună dezvoltare a coordonării mișcărilor, pentru îmbunătățirea percepției spațiului ori, pur și simplu, pentru relaxare și bucurie. Căci fotbalul este o bucurie” , a declarat Andreea Ogăraru, citată de Gazeta Sporturilor.

Pe stadion s-au amplasat 10 urne pentru donații, iar cu banii strânși cei 22 de copii vor merge într-o tabără de fotbal, unde vor avea parte de pregătire și îndrumare specializate.

Copiii, cu vârste între 9 și 17 ani, au primit echipament de sport de la Puma și locuri în Tribuna 1 de la Federația Română de Fotbal. La finele partidei, au primit și tricoul jucătorului pe care l-au însoțit pe teren, cu autograful acestuia.

Acest proiect își mai propune să lanseze în viitor o Conferință Națională pentru antrenorii și profesorii de sport în vederea pregătirii fizice și integrării copiilor cu Sindrom Down.

După eveniment, cei de la Asociația Down București au fost bucuroși să-l audă pe un fotbalist remarcând: „Ok, ok, copii ăștia au sindromul Down,… dar de ce boală suferă?”

Pentru donații:

Asociația pentru Cultură și Sport George Ogăraru

RO08RZBR0000060015171728 – cont curent RON
RO40RZBR0000060015171734 – cont curent EUR

down2

down3

down4

down5

down6
Foto: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button