homosexualitate

Legea căsătoriei între persoane de același sex va obliga în final biserica să-și dea binecuvântarea

de Hilary White

LONDRA, 18 februarie 2014 – Legea care recunoaște căsătoriile între persoane de același sex va intra în vigoare pe 13 martie 2014 în Anglia și Țara Galilor, iar Scoția, care are propriul parlament, încă așteaptă acceptul regal după ce a votat o lege similară luna aceasta. Provincia britanică Irlanda de Nord e singura care a anunțat că nu are niciun plan de legiferare a căsătoriei gay.

Coaliția guvernamentală a conservatorilor, condusă de premierului David Cameron, și-a dat silința să convingă Biserica Anglicană – biserica oficială a Marii Britanii, a cărei conducătoare este regina însăși – că reverenzilor acesteia nu li se va cere să ia parte la astfel de cununii.

Dar, de curând, Barrie Drewitt-Barlow, activist homosexual din comitatul Essex, care a sponsorizat mișcarea gay cu 500.000 de lire  sterline, a dat în judecată Biserica Parohială Angliană din Maldon, pentru că a refuzat să accepte o ceremonie de cununie somptuoasă pentru el și partenerul său.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Partidul UKIP (The United Kingdom Independence Party), populiștii și euroscepticii care de curând au devansat conservatorii la alegerile locale, au emis un avertisment încă din noiembrie 2012, prin care se spunea că procesele împotriva bisericii vor deveni inevitabile în clipa în care se va legifera căsătoria gay:

„Vor apărea întâi atacuri legale în tribunalele din țară și apoi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, acuzând că refuzul unei ceremonii religioase pentru persoane gay este o discriminare împotriva lor pe motive de orientare sexuală”.

Documentul mai preciza: „Având în vedere deciziile anterioare ale CEDO, bisericile vor pierde. Probabilitatea e foarte mare ca Strasbourgul să fie de acord că e vorba despre discriminare ilegală și să ceară Mari Britanii să introducă legi care vor obliga bisericile să asigure ceremonii de căsătorie în biserică pentru persoanele de același sex”.

Sursă: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button