Lansarea volumului „Dacă Dumnezeu nu ar exista”, de G.K. Chesterton, în traducerea lui Cătălin Sturza
Joi, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, s-a lansat volumul „Dacă Dumnezeu nu ar exista” de G.K. Chesterton, publicat la Editura Contramundum în traducerea publicistului Cătălin Sturza.
Au participat părintele pr. conf. dr. Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din Bucureşti, Ninel Ganea, publicist și membru asociat al Institului Ludwig von Mises România, și traducătorul, Cătălin Sturza, doctor în filologie al Universității din Bucureşti.
Cartea este o colecție de eseuri ale lui G.K. Chesterton, maestrul pardoxului, pe teme foarte actuale ca familia tradițională, educația religioasă, ateism. Cătălin Sturza, traducătorul eseurilor din volum, este un foarte bun cunoscător al operei lui Chesterton.
Gilbert Keith Chesterton (1874-1936) a fost unul dintre cei mai prolifici şi talentaţi scriitori britanici ai secolului XX. A scris o sută de cărţi şi a contribuit la mai bine de două sute. Opera lui G.K. Chesterton cuprinde sute de poeme, cinci piese de teatru, cinci romane, zece monografii şi studii de istorie literară, mai mult de două sute de povestiri scurte, printre care se numără şi foarte populara serie detectivistică avându-l ca erou pe preotul-detectiv Father Brown.
„Dar, în ciuda acestei opere impresionante, Chesterton se considera, întâi de toate, un jurnalist”, scrie Cătălin Sturza pe blogul său. A scris peste patru mii de eseuri, acoperind peste 30 de ani de activitate – în special pentru două publicaţii, Illustrated London News şi Daily News. A editat şi propriul său ziar, G.K.’s Weekly.