adopţieMarşul pentru Viaţă

Iustina Irimia Cenușă: „Adopția este o șansă, un dar și o binecuvântare” / Marșul pentru viață 2023 de la București

de Redacția Stiripentruviata.ro

Discursul interpretei Iustina Irimia Cenușă la Marșul pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață” de la București:


Poate nu întâmplător sunt astăzi aici. În ceilalți ani eram acasă, la Botoșani, mărșăluind pentru viață.
Astăzi am fost invitată aici, să vă cânt, dar să vă și spun că și povestea mea este oarecum legată de acest eveniment, pentru că, uneori, în viață, lucrurile nu întotdeauna se așază așa cum ne-am aștepta sau ne-am gândi noi.

Însă Dumnezeu, în bunătatea Lui, mereu ne dă și o soluție atunci când întâmpinăm probleme.
Marșul pentru viață cred că poate fi interpretat și gândit și în cheia adopției, pentru că adopția înseamnă o naștere. Adopția e un dar, adopția înseamnă continuitatea vieții. Noi suntem recunoscători – noi, adică eu și soțul meu – că am reușit, am avut binecuvântarea să facem acest pas și ne-am putut împlini cumva un vis.

Pentru noi, adopția a fost o șansă, a fost o soluție, a fost un dar și este o binecuvântare foarte mare. Adopția este un câștig de ambele părți, pentru că acel copil adoptabil poate crește în sânul unei familii sau alături de o persoană iubitoare, care să îi ofere tot sprijinul din lume, dar și persoana sau familia adoptatoare își poate împlini viața prin adopție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În ultima vreme, procedurile de adopție s-au ușurat destul de mult și, dacă ați avut măcar vreodată în gând să faceți acest pas, vă îndemn să vă adresați Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din județele în care locuiți, pentru mai multe detalii despre pașii prin care puteți adopta.
Nu uitați că adopția este o șansă, este un dar și o binecuvântare!

Și, în momentele în care am suferit poate un pic mai mult, am avut o inspirație care s-a transformat într-un cântec-rugăciune și se numește chiar așa: „Doamne ajută, fă minune să rodească viață-n lumea!”


Anul acesta au fost 1100 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață. Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an: „Viitorul este pro-viață”.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button