Marşul pentru Viaţă

„Iubire în mișcare”. Ana Maria Ban despre voluntariatul la Crosul pentru Viață: „Haideți să dovedim că ne pasă de mamă și copil!”

Ana Maria, de ce ai ales sa fii voluntar la Crosul pentru Viata?

Ana Maria Ban: Consider că, orice șansă de a fi voluntar este o provocare. O provocare pe care dacă o accepți poți descoperi abilități, calități pe care nu știai că le ai. „Fiecare campion a fost la un moment dat un simplu concurent care nu a refuzat să se dea bătut.” Așa este și în voluntariat, nu te dai bătut până când nu reușești să îți atingi scopul, și anume să lupți pentru cauza ta și să îi ajuți pe ceilalți. Sportul și voluntariatul m-au ajutat să mă dezvolt că om în așa fel încât sa fiu pregătită pentru provocările vieții.

Am ales să fiu voluntară la „Crosul pentru viață”, pentru că, nu am fost niciodată voluntară la un eveniment sportiv, și în al doilea rand, pentru că sportul înseamnă viață, iar viața este mai frumoasă când ești sportiv. A fost o experiență frumoasă, unică, diferită. Unică pentru că nicăieri nu întâlnești oameni care să lupte prin sport pentru viață. Diferită pentru că în societatea de astăzi, atât de reticentă la alte opinii decât cele standardizate, am avut șansa să îmi exprimi părerile diferite, într-un mod pașnic și care să transmită un mesaj puternic, fără să fie abuzive pentru cei care nu împărtășesc aceleași valori ca şi mine.

În ceea ce privește recomandarea mea pentru viitorii voluntari, aș vrea să înțeleagă, că să fii voluntar la „Crosul pentru viață” nu este doar o șansă de a obține o diplomă: vor dovedi prin participarea lor la acest eveniment, că le pasă de oameni, că promovează valorile creștine și morale și că indiferent de partea materială pe care o pot câștiga, din această experiență, faptul că au ajutat MAMA ȘI COPILUL va fi pentru ei o satisfacție mult mai mare. Pe lângă acesta, voluntariatul îi va ajuta să aibă mai multă încredere în ei, să cunoască tineri de vârstă apropiată cu care să schimbe impresii și să le ofere o altă abordare asupra lucrurilor. Haideți să fim voluntari la „Crosul pentru Viață” împreună și să dovedim că ne pasă de mamă și copil, care au atâta nevoie de noi. Alegeți voluntariatul pentru că, „voluntariatul reprezintă iubirea în mișcare”!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Crosul pentru Viata (editia a 4-a, 17 martie 2018) face parte din seria de evenimente Luna pentru Viață și este organizat anual la București de Asociatia Studenti pentru Viata, in parteneriat cu Pegas Triatlon Club, avand drept scop promovarea unui stil de viata sanatos si sprijinirea femeilor si familiilor aflate in situatie de criza (sarcina neasteptata, violenta, abuz, impas material, locativ s.a.m.d)

Alatura-te si tu echipei de voluntari! http://www.crosulpentruviata.ro/2018/01/14/alatura-te-echipei-de-voluntari/

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button