viaţa de familie

IPS Teofan a sfințit o casă din județul Neamț construită de un preot, împreună cu comunitatea locală, pentru o familie cu 9 copii

Basilica.ro, 15 noiembrie 2017 – O locuință în valoare de 70.000 lei a fost construită și donată unei familii cu 9 copii de preotul paroh  din Timișești, județul Neamț. Imobilul a fost sfințit recent de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei (foto sus).

Preotul Petru Gavriloaia (foto sus) a reușit cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale să construiască o locuință nouă pentru familia Stanciu care trăia în condiții grele. Aceasta dispune de toate utilitățile, inclusiv baie și apă caldă. Părintele paroh, la slujba de sfințire a casei, a spus, citat de mesagerulneamt.ro:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Misiunea noastră nu este să construim, ci să mântuim sufletele oamenilor. Am încercat să arătăm credința prin fapte, să lăsăm faptele să vorbească. Am reușit în două luni de zile să înmânăm acestor 9 copii cheile unei noi case.

Pr. Petru a spus că nu s-a bucurat doar de susținere, ci a primit și obiecții:

Am fost criticat de unii că nu reușesc să-i conving pe părinți să nu mai facă copii. M-a durut acest lucru. Una din fete, Ioana, are la școală numai note de 8, 9 și 10. Duminică de duminică vine la biserică. Nu vreau să laud pe nimeni, dar trebuie să mulțumesc acelora care au contribuit la ridicarea acestei case.

Părintele Mitropolit Teofan a apreciat inițiativa și solidarizarea oamenilor pentru fapta bună:

Mă bucur mult că mai există și astfel de oameni care se adună în jurul preotului sau a unei inițiative de acest gen. Multe lucruri se dărâmă în țara asta și în general noi ne uităm doar la asta, dar sunt și lucruri frumoase, așa cum este această inițiativă. Îl rugăm pe Dumnezeu să vă răsplătească pentru osteneală.

Totodată, ierarhul a evidențiat ocrotirea lui Dumnezeu de care se bucură familiile cu mulți copii:

Oriunde se naște un copil, acolo mâna lui Dumnezeu ocrotește, chiar dacă familia o duce greu. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Psalmul 40 spune așa: «Fericit cel ce se gândește la sărman și la sărac, pentru că în ziua cea rea îl va ajuta Domnul». Dacă omul a făcut un bine în timpul vieții, acesta va fi ferit de rele și va primi putere în suferințe. Dumnezeu nu rămâne niciodată dator.

La plecare, ierarhul a oferit familiei un sprijin financiar ca ajutor pentru sezonul rece.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button