familiereligievalorile familiei

IPS Ioachim: Familia, icoană a Împărăției lui Dumnezeu pe care creștinul este dator să o apere în fața presiunii alternativelor care subminează firescul vieții”

de Redacția Stiripentruviata.ro

În mesajul lui de Ziua Internațională a Familiei (15 mai), IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a subliniat că pandemia a avut ca efect consolidarea relațiilor de familie și reflecția cu privire la valoarea acesteia și a vieții umane în general. El a transmis:

„Timp de două luni…, cei mai mulți dintre români au avut răgazul de a conștientiza, aprecia și cultiva într-un mod aparte valorile care sunt strâns legate de familie, meditând la împlinirea vocației de părinți, la ocrotirea familiei pe care Dumnezeu a așezat-o garantă a perpetuării darului vieții, la educația aleasă a copiilor încredințați de Dumnezeu, precum și la cinstirea părinților care i-au născut și i-au crescut”.

„Pentru creștini, familia este icoană a Împărăției lui Dumnezeu”, mai scrie ierarhul. Această icoană prezintă „vocația dăruirii de sine a omului prin iubire jertfelnică, bucuria mamei care naște prunci și lăcrimează mulțumind cu recunoștință Creatorului, dar și fericirea pruncului care simte ocrotirea și iubirea părinților”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Creștinul este dator să apere această icoană în fața presiunii crescânde a alternativelor care subminează firescul vieții de familie și aruncă în derizoriu această valoare fundamentală pentru supraviețuirea umanității”, scrie IPS Ioachim.

El spune că această „icoană”, adică valoare perenă, a familiei „a asigurat continuitatea neamului românesc în spațiul Ortodoxiei, născând o națiune dreptslăvitoare”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button