transexualitate

Într-un liceu american un băiat „transexual” este acuzat de hărțuire sexuală în toaleta fetelor

womensmuseum_bathroomsigns de Oliver Bault, 1 noiembrie 2013

Liceenii care vor să depună plângere sunt amenințați cu urmărirea penală pentru incitare la ură.

Părinții elevilor s-au adresat organizației Pacific Justice Institute (PJI) pentru a-și proteja copiii față de indiferența funcționarilor liceului din orașul Florence, Colorado. Aceștia afirmă că nu a existat nicio hărțuire și le-au propus fetelor care nu doresc să împartă toaletele cu această colegă mică echipată cu penis și cu cromozomi XY, să nu utilizeze toaletele și vestiarele!

Încăpățânații ar fi fost amenințați cu urmărirea penală pentru incitare la ură dacă ei continuă să protesteze împotriva prezenței acestui băiat care se numește „Jane” și care a decis ca începând din acest an școlar să fie fată. Cele două mame îl/o susțin în căutarea sa delirantă de identitate, căci Jane Done (Jane este noul său nume de fată) este fiul/fiica a două lesbiene „căsătorite”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pacific Justice Institute este o organizație de avocați non-profit care este specializată în apărarea libertăților religioase, a drepturilor parentale și a altor drepturi și libertăți cetățenești. Această asociație conservatoare își are sediul în California, unde luptă împotriva unei noi legi care prevede, după exemplul Colorado, ca în școli, toaletele să fie utilizate, nu în funcție de sexul fizic al elevilor, ci de „genul” cu care aceștia se identifică. O petiție este în curs pentru a bloca această lege, prin referendum. Cât despre statul Colorado, în 2008 el a adoptat o lege interzicând discriminarea fondată pe „orientarea sexuală”. Se pare că de azi înainte, a interzice unui băiat, ce se identifică drept fată, accesul la toaletele pentru fete, o să fie considerat, de către autoritățile din Colorado, ca o formă de discriminare. Astfel, școala primară care interzisese micului Coy Mathis să utilizeze toaletele micilor sale colege se vede constrânsă de autoritățile statului să-și schimbe politica.

Cât despre mamele numărul 1 și numărul 2 ale lui Jane Dune, ele resping acuzațiile de hărțuire aduse împotriva fiului lor. Dacă afacerea fusese la început preluată de marile rețele mass-media americane și internaționale, ca Fox News în SUA și Daily Mail în Marea Britanie, unele (cum ar fi Daily Mail) s-au retras după ce site-urile LGBT au publicat declarațiile funcționarului administrativ al școlii, conform căruia nu ar fi existat nicio hărțuire. Site-urile LGBT au acuzat atunci televiziunile de informare falsă, dar Institutul Justiției Pacifice persistă, afirmând că reprezintă mai mulți liceeni și cerând ca drepturile majorității să nu fie încălcate în numele noilor drepturi ale unei minorități.

În scrisoarea trimisă pe 10 octombrie directorului liceului din Florence,

Pacific Justice Institute constată, de asemenea, că băiatul „transexual” utilizează atât toaletele fetelor cât și pe cele ale băieților, fără ca școala să se îngrijoreze.

„Conflictul a apărut după ce fetele din primul an de liceu au întâlnit un elev de sex masculin în toaletele lor. Acest elev ar fi făcut comentarii asemănătoare hărțuirii sexuale împotriva fetelor cu care el dorește să împartă toaletele. […] Ieri v-ați întâlnit cu câteva eleve care au raportat problema și le-ați propus, ca pentru a-l evita, să nu mai utilizeze vestiarele fetelor, ci toaletele personalului care sunt departe de sălile lor de clasă, dar care nu sunt deschise în timpul activităților sportive la care ele participă după-amiază.”

Mai departe: „Părinții pe care noi îi reprezentăm sunt alarmați de atitudinea plină de desconsiderație a autorităților liceului și a districtului școlar, referitor la dreptul constituțional al elevilor lor cu privire la respectarea vieții lor private și a intimității lor. Aceste familii vor să obțină asigurarea că fiicele lor minore nu vor fi obligate să împartă toaletele și vestiarele cu băieții adolescenți care se identifică drept fete, dar care sunt, pe plan anatomic, biologic și al cromozomilor, de sex masculin. Ei sunt foarte preocupați, și noi deasemenea, de faptul că personalul școlii a amenințat că va impune sancțiuni elevilor, aceștia putând fi excluși de la activitățile sportive ale școlii și acuzați de incitare la ură, toate acestea pentru singurul motiv că și-au exprimat îngrijorarea cu privire la intimitatea lor.”

America neavând decât zece sau douăzeci de ani în avans față de noi, este bine de știut cu ce probleme noi se confruntă oamenii de cealaltă parte a Atlanticului, ca să ne pregătim mai bine pentru viitorul strălucit ce ne așteaptă.

 

Sursă: Nouvelles de Frances

Traducere: Iulia Maria Iosif

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button