Marşul pentru Viaţă

Inspectorul pentru disciplina Religie a rostit rugăciunea de debut la Marșul pentru viață 2023 de la Oradea

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață de la Oradea a debutat sâmbătă, 25 martie, cu Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru” rostită de Părintele Profesor Florin Negruțiu, inspector pentru disciplina Religie pentru județul Oradea. Evenimentul a beneficiat de participarea reprezentanților tuturor cultelor din oraș.

Întrunirea a avut loc în Piața Unirii, după Liturghia de Buna Vestire. Părintele Profesor Radu-Valer Rus, Vicar eparhial, a transmis cuvântul Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul ortodox al Oradiei.

Sâmbătă, 25 martie 2023, la Marșul pentru viață de la Oradea au participat reprezentanții tuturor cultelor religioase din oraș. Sursa foto: Episcopia Ortodoxă a Oradiei

În mesajul său, ierarhul a evidențiat valoarea inestimabilă a persoanei umane în lumina Sfintei Scripturi și a sărbătorii Bunei Vestiri, „momentul nașterii propriu-zise fiind doar o etapă în viața persoanei umane care ființează încă din clipa concepției”, relatează Părintele Andi-Constantin Bacter, consilier pentru comunicare al Episcopiei Oradiei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au vorbit și reprezentanții celorlalte culte religioase din municipiu. Alocuțiunile au fost intercalate cu scurte momente artistice, cântece și poezii, susținute de copii, care au celebrat bucuria de a trăi și dragostea de mamă.

După discursuri, în acompaniamentul fanfarelor reunite ale comunităților baptistă și penticostală, participanții s-au deplasat spre magazinul Crișul pe Calea Republicii.

Sâmbătă, 25 martie 2023, Marșul pentru viață de la Oradea s-a încheiat cu mai multe mărturii personale pro-viață. Sursa foto: Episcopia Ortodoxă a Oradiei

La capătul traseului au avut loc alte discursuri – de data aceasta, mărturii pro-viață din experiența personală a unui medic ginecolog, a unei tinere trecute printr-o criză de sarcină și a unei venerabile străbunici.

Marșuri pentru viață au avut loc, ca în fiecare an, în numeroase localități din România și Republica Moldova. În 1100 de localități de pe cele două maluri ale Prutului a avut loc cel puțin o activitate în cadrul Lunii pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”.


Anul acesta au fost 1100 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață. Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an: „Viitorul este pro-viață”.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button