trafic de persoane

Inspecția Judiciară către CSM: „Procurorul Ovidiu Popescu a nesocotit grav și nescuzabil” legea care ar fi permis salvarea Alexandrei Măceșanu

La 2 octombrie 2019, Inspecția Judiciară a comunicat că a exercitat acțiunea disciplinară față de Ovidiu Popescu, procurorul care în cazul Caracal a ținut pe loc intervenția poliției care ar fi putut-o salva pe Alexandra Măceșanu. Î în cea mai recentă comunicare de la secțiunea Comunicate de presă a instituției scrie:

„Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6.00.”

Iar aceasta nu este singura neglijență gravă și intenționată din gestionarea acestui caz: „S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei”, a comunicat Inspecția Judiciară.

„Lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, detaliază comunicatul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), singurul care poate decide „cu privire la angajarea răspunderii procurorului”.

Avocatul familiei Melencu, una din fetele dispărute la Caracal, a atras atenția că au fost mai mulți procurori implicați în eșecul operațiunii de salvare a Alexandrei. El a spus, citat de Stiripesurse.ro:

„Acolo trebuie văzut cine a fost, pentru că au fost și procurorii DIICOT Craiova, cei care au instrumentat cazul Luizei. E vorba și de acei procurori care aveau mașina după ce a fost răpită Luiza și nu au făcut nimic. Erau toți, trebuie văzut cu cine s-au sfătuit, că acolo erau și superiorii (procuroru)lui (Ovidiu) Popescu și procurori de la Înalta Curte. Noi îl acuzăm pe Popescu că nu a fructificat datele, dar procurorul Vasilescu care le avea de luni bune de ce nu le-a fructificat?”

Comunicatul Inspecției Judiciare poate fi descărcat și de aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button