teoria genului

În Marea Britanie poliția a investigat un bărbat pentru retransmiterea pe Twitter a unei poezii care ironizează bărbații care se cred femei

Adaptare după Jonathon von Maren, LifeSiteNews

Un bărbat din Humberside, Northen England (Marea Britanie), a fost investigat de poliție, după ce a retransmis pe Twitter un limerick (poezie comică), în care sunt ironizați transsexualii.

Harry Miller, în vărstă de 53 de ani, tată a 4 copii, având ocupația de docher, a fost contactat de către un ofițer de poliție, de la biroul de „coeziune comunitară”, ca urmare a unei plângeri privind activitatea sa pe Twitter. Potrivit polițistului care l-a chestionat, „delictul” de care se face vinovat Miller sunt peste 30 de mesaje postate sau retransmise pe Twitter, în special limerickul, care, deși nu pot fi considerate ca infracțiuni, sunt insultătoare și incită la ură („hate incident”) contra comunității transgen.

În acest sens, ofițerul i-a adus la cunoștință lui Miller că există o plângere pe numele lui din partea unei persoane transgen. Întrebat de Miller de ce a fost nevoie să fie investigat dacă nu a comis nicio infracțiune, polițistul a răspuns că „trebuia să îi verifice modul de gândire”. Polițistul i-a spus lui Miller că, deși nu sunt considerate infracțiune, mesajele sale de pe Twitter jignesc comunitatea transgen, și l-a avertiza că, dacă vor escalada, vor fi luate măsuri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Miller consideră ciudată investigarea sa la locul de muncă, deși pe contul său de Twitter nu există vreo informație cu locul unde lucrează. Se pare că autorul anonim al plângerii a reușit să afle unde lucrează, iar în reclamație a menționat și faptul că locul de muncă al lui Miller este „un mediu periculos” pentru persoanele transgen, având în vedere istoricul activității acestuia pe Twitter. Ciudat este și faptul că polițistul l-a numit tot timpul pe autorul plângerii „victimă”, deși a recunoscut că nu există nicio infracțiune.

Vorbind de infracțiuni, potrivit ziarului „The Telegraph”, criminalitatea în Humberside a înregistrat o creștere alarmantă. Infracțiunile violente au crescut cu 24%, furturile cu 17%, rata criminalității fiind cu mult peste media la nivel național, fapt ce a dus la mobilizarea suplimentară a 200 de polițiști. Cu toate acestea, poliția din Humberside a găsit de cuviință să aloce resurse pentru a hărțui un om nevinovat și a motivat acțiunea prin „seriozitatea cu care tratează fiecare sesizare privind incidente de instigare la ură”.

În ceea ce îl privește pe Miller, acesta consideră că bărbații trebuie să ia atitudine când este vorba de drepturile și siguranța femeilor și deplânge situația în care s-a ajuns în Marea Britanie în numele transgenderismului. „Am o soție, o mamă și fiice și atunci când este vorba de drepturile și siguranța lor, precum și a altor femei de oriunde, bărbații trebuie să vorbească. Nu pot să cred ceea ce se întâmplă în Marea Britanie în numele transgenderismului și, ce este și mai rău, este faptul că nici nu mai ai voie să te gândești la asta, darămite să vorbești.

Cazul lui Miller nu este singular. Miller spune că primește încontinuu mesaje de la persoane care chiar se tem să vorbească pe tema transgenderismului, din cauza unor eventuale acțiuni din partea poliției. Acest lucru nu trebuie să surprindă. Mai mulți critici ai transgenderismului au ajuns la tribunal pentru că și-au exprimat deschis opiniile, iar o mamă a doi copii fost arestată în decembrie în urma plângerii unui bărbat care se identifică drept femeie.

Vizita poliției nu l-a descurajat pe Miller, care va continua să vorbească în numele libertății de exprimare și chiar analizează ideea organizării unui „tur al limerickului” incrimat pe la secțiile de poliție, împreună cu autoarea poeziei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button