Marşul pentru Viaţă

Ierarhul Dunării de Jos a participat la Marșul pentru viață 2023 de la Galați | Câte marșuri au fost în arhiepiscopie

de Redacția Stiripentruviata.ro

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a participat sâmbătă, 25 marite 2023, la Marșul pentru viață de la Galați

„Pelerinajul vieții la Buna Vestire este cu adevărat șansa brațelor materne, a iubiri paterne, a Bisericii, a Școlii și a Patriei noastre binecuvântate, România. De la Dunărea de Jos!” a transmis ierarhul în direct, printr-un video live de la eveniment, publicat pe pagina de Facebook a arhiepiscopiei.

Sâmbătă, 25 martie 2023, la Galați a avut loc Marșul pentru viață „Viitorul este pro-viață”. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Printre sutele de participanți la marșul pro-viață de la Galaţi s-au aflat numeroși tineri. Traseul a inclus faleza inferioară a Dunării, Biserica fortificată „Precista“ și Strada Domnească, până la Catedrala Arhiepiscopală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sâmbătă, 25 martie 2023, la Galați a avut loc Marșul pentru viață „Viitorul este pro-viață”. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

În catedrală, ierarhul s-a rugat pentru ocrotirea pruncilor, a tinerilor şi a familiei,  iar tinerii şi copiii prezenți au cântat imnuri închinate Maicii Domnului.

Arhiepiscopul le-a mulţumit participanţilor pentru susţinerea firescului vieţii, pentru mărturisirea dreptului la viaţă şi pentru implicarea în ocrotirea mamelor și femeilor în criză de sarcină.

Sâmbătă, 25 martie 2023, la Galați a avut loc Marșul pentru viață „Viitorul este pro-viață”, care a inclus o rugăciune pentr mame, copii și familii. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Brăila, elevi, studenţi şi familii cu copii s-au adunat la Biserica „Sfânta Parascheva“ din centrul orașului, pentru a se ruga, după care au mers pe Calea Călăraşilor către Catedrala „Naşterea Domnului“.

La sosire au fost înălțate din nou rugăciuni și cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate cele dăruite oamenilor și mai ales pentru darul vieții.

Sâmbătă, 25 martie 2023, la Brăila a avut loc Marșul pentru viață „Viitorul este pro-viață”. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

La catedrală au fost susținute discursuri . Părintele Ştefan Constandache, Protopop de Brăila, a transmis mesajul Arhiepiscopului Casian, iar câțiva medici şi preoţi au transmis mesaje pro-viaţă.

Sâmbătă, 25 martie 2023, la Brăila a avut loc Marșul pentru viață „Viitorul este pro-viață”. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Marșul pentru viață 2023 a fost organizat și la Tecuci, jud. Galați. Așadar, în Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost organizate trei marșuri pentru viață.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Marșuri pentru viață au avut loc în numeroase localități din România și Republica Moldova. Anul acesta, cel puțin o activitate pro-viață a avut loc în 1100 de localități de pe ambele maluri ale Prutului.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button