Marşul pentru Viaţă

Peste 2.000.000 de persoane la Marșul pentru Viață din Argentina

Peste 2 milioane de persoane au participat pe 23 martie la Marșul pentru Viață din Argentina. Marșul s-a desfășurat în mai mult de 200 de locații din toată țara. În capitala Buenos Aires participarea a depășit 300.000 de persoane.   

Marșul se desfășoară în Argentina din 1998, când 25 martie a fost declarată Ziua Copilului Nenăscut, însă rata de participare și vizibilitatea evenimentului au crescut semnificativ în ultimii ani, ca răspuns la presiunile tot mai crescute de a legaliza avortul. Evenimentul este organizat de Marșul pentru Viață din Argentina, mișcare fără afiliere politică, dar un mesaj politic extrem de puternic către politicieni și anume că avortul va fi una din temele de bază la viitoarele alegeri prezidențiale din Argentina, iar candidații care se vor pronunța pentru legalizarea avorturilor nu vor beneficia de sprijinul milioanelor de susținători pro-viață. Marșul este susținut și beneficiază de participarea liderilor Bisericii Catolice și a celor protestante, precum și a liderilor religioși evrei și musulmani, însă aceștia nu sunt implicați în organizare.

În prezent, avortul este ilegal în Argentina. Unele state prevăd excepții atunci când sarcina este rezultatul unui viol sau viața mamei este în pericol. Există presiuni tot mai mari, însă, pentru legalizarea avorturilor. Actualul președinte, Mauricio Macri, a permis anul trecut Congresului să dezbată legalizarea avorturilor pentru prima dată în ultimii 10 ani.

Potrivit lui Alejando Geyer, unul dintre organizatori, 3 motive principale definesc participarea la marșul din acest an, și anume: „Fiecare are dreptul de a se naște, familiile au dreptul de a-și educa copiii fără ideologia de gen, iar în perspectiva alegerilor prezidențiale este nevoie de creșterea gradului de conștientizare asupra faptului că susținătorii pro-viață pot stabili în acest an electoral viitorul țării, al familiei și milioanelor de copii nenăscuți”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prezența la marș în capitală a unui grup de veterani din războiul cu Marea Britanie pentru Arhipelagul Falkland (Malvine) a dat, de asemenea, o conotație politică evenimentului. „Cu toții suntem oameni simpli, dar la un moment dat din viață suntem chemați să facem lucruri extraordinare pentru țara noastră. Noi am apărat ambele insule (căte numără arhipelagul). Astăzi suntem aici ca soldați pentru a cere să apărăm ambele vieți (a mamei și copilului nenăscut) pentru a salva națiunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului de veterani. Carolina Brown, co-organizator, a fost surprinsă de „spiritul evident de sărbătoare și bucurie al familiilor mărșăluind împreună și de prezența dominantă a tinerilor”. În pofida sprijinului redus pe care organizatorii l-au primit de la principalele mass media din Argentina, precum și din partea autorităților, evenimentul a fost un succes și a demonstrat, așa cum a afirmat Brown, „că Argentina este cultural pro-viață”. Mii de trecători s-au alăturat susținătorilor pro-viață care fluturau batiste albastru deschis, simbolul mișcării pro-viață. Aceștia au cerut informații, apoi batiste și s-au alăturat marșului.

Sursă: cruxnow.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button