Marşul pentru Viaţă

„Hristos este Domnul vieții”: Mitropolitul Andrei la Marșul pentru viață 2023 de la Cluj-Napoca

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbătă, Clujul a dat startul marșurilor pentru viață locale organizate în Luna pentru viață. Seria de manifestări celebrează frumusețea nașterii de copii și promovează nevoia de sprijin pentru mamele în criză de sarcină și familiile în dificultate. „Hristos este Domnul vieții”, a transmis Mitropolitul Clujului la Marșul pentru viață 2023 de la Cluj.

„El binecuvintează viața, iar frățiile voastre, prin marșul acesta, militați pentru viață într-o lume în care nu toate lucrurile sunt așa cum ne-am dori”, a adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Ierarhul le-a recomandat familiilor „să aducă pe lume măcar trei copilași: unul pentru tata, unul pentru mama și celălalt pentru țară și pentru Biserică”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Și, dacă lucrurile s-ar întâmpla așa, atunci n-ar mai putea fi vorba de un declin demografic în România și, de ce nu, în toată lumea creștină. Și viața ar merge înainte, așa cum a binecuvântat-o Dumnezeu: «Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul»”, a continuat părintele mitropolit.

„Râvna sfântă să v-o întărească Dumnezeu și să puteți fi contaminanți și pentru ceilalți credincioși care și ei au în suflet învățătura de credință a Bisericii Ortodoxe”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Sâmbătă, 18 martie 2023, Baia Mare și Clujul (foto sus) au dat startul marșurilor pentru viață locale organizate în Luna pentru viață 2023. Foto: Mitropolia Clujului / Ionuț Chifa

„Milităm pentru darul acesta care se vede, prin nașterea copilașilor pe care Dumnezeu îi trimite, și îmbrățișăm pe toți părinții și pe toți copiii, pe toate familiile frumoase, pe toate familiile care se străduiesc să trăiască creștinește, dar mai ales pe toate familiile care trec prin dificultăți”, a spus Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul la finalul marșului.

„Aș aduce un singur argument de bun simț pentru viață”, a adăugat Preasfinția Sa.

„Faptul că noi suntem astăzi aici este dovada dragostei pe care părinții noștri au avut-o la un moment dat față de noi și au spus «Da». Dacă părinții noștri nu ar fi spus «Da» la momentul oportun, noi nu am fi fost aici prezenți.”

PS Benedict Bistrițeanul a participat sâmbătă, 18 martie 2023, Marșul pentru viață 2023 de la Cluj-Napoca. Foto: Mitropolia Clujului / Ionuț Chifa

Au mai susținut discursuri Părintele Ioan Emilian Raza, preot misionar la Spitalul Universitar „Medicală IV” Cluj-Napoca și membru al Asociației „Mama și Copilul” din localitate, dr. Mirela Letiția Felderean, medic specialist neonatolog, și Părintele Claudiu Melean, Parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Alexandru” din Cluj-Napoca și membru al Asociației „Oastea Domnului” din oraș.

Gazda evenimentului a fost Simona Vlasa, realizator la Radio Renașterea, și s-a încheiat cu un concert la care au cântat Laura Dinu, elevi de la  Școala Gimnazială „Octavian Goga”, coordonați de prof. Raluca Bunea, copii din cadrul Asociației „Oastea Domnului”, coordonați de Părintele Claudiu Melean, Grupul de folk „Sunătoarea” și Grupul de folk „Prieteni de poveste”.


Sâmbătă, 18 martie 2023, Clujul a dat startul marșurilor pentru viață locale organizate în Luna pentru viață 2023. Foto: Mitropolia Clujului / Ionuț Chifa

Evenimentul a fost organizat de Platforma Civică „Împreună” – filiala Cluj, ASCOR Cluj, ATCOR Cluj, Liga Studenților din Cluj, Asociația „NeamUnit” Cluj, Asociația „Mama și Copilul”, Asociația Română „Focul Viu”, Asociația „Societatea Femeilor Ortodoxe” Cluj, Asociația Ortodoxă Social-Misionar-Culturală pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul”, Asociația „Prietenii Bisericii Studenților”, Asociația „Oastea Domnului” Cluj-Napoca, Asociația „Sfânta Elisabeta Feodorovna” și Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie”.

Marșul pentru viață 2023 de la Cluj-Napoca s-a desfășurat sâmbătă, 18 martie 2023. Foto: Mitropolia Clujului / Ionuț Chifa

Marșul pentru Viață de anul acesta a avut și o dimensiune umanitară concretă: strângerea de fonduri pentru alte două căsuțe rezidențiale pentru copii la Așezământul „Sfântul Onufrie cel Mare” din Florești, județul Cluj.

Prin serviciile complexe de îngrijire pe care Așezământul le oferă, copiii au parte de siguranță locativă, afectivă, confort psihic, hrană, îmbrăcăminte și jucării. Indiferent de neajunsurile ce îngreunează procesul de adaptare socială, toți copiii sunt înscriși în sistemul educativ de stat.

Programul şcolar este suplimentat cu un plan de recuperare structurat să trateze toate aspectele personalizate din graficul dezvoltării copiilor.

Donează

Virament bancar: RO27 BTRL RONC RT02 0955 7001
Trimite SMS cu textul ORFAN la numărul 8845 (2 euro)


Marșul pentru viață 2023 de la Cluj-Napoca s-a desfășurat sâmbătă, 18 martie 2023. Foto: Mitropolia Clujului / Ionuț Chifa

În perioada 1-31 martie se desfășoară „Luna pentru viață 2023”, care va culmina cu Marșul pentru viață 2023, organizat în numeroase localități din România și Republica Moldova sâmbătă, 25 martie. Anul acesta, evenimentul, ajuns la a 13-a ediție națională, are tema „Viitorul este pro- viață”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button