libertate de conștiință

Guvernul britanic se adresează școlilor religioase: Promovați homosexualitatea și alte religii sau vă vom închide

copii
http://www.freedigitalphotos.net

LifeSiteNews, 2 februarie 2015

Inspectorul școlar al guvernului britanic a închis două școli creștine și a amenințat alte școli cu închiderea, în elanul sau de a combate „extremismul” și de a promova „valorile britanice” în școlile religioase, „extremism” pe care îl vede ca fiind inerent „homofob”. Liderii școlilor creștine și iudaice se plâng de un șir de astfel de incidente în ultimele luni. Ei spun că guvernul britanic dorește impunerea unei agende pe deplin secularistă și de orientare homosexuală, folosindu-se de amenințarea extremismului islamic.

Începând din luna octombrie a anului trecut, Oficiul pentru Standarde în Educație, Servicii și Competente pentru copii -The Office for Standards în Education, Children’s Services and Skills (OFSTED) – a lansat o serie de controale inopinate în școlile creștine și evreiești. Durham Free School și Grindon Hall sunt două școli care vor fi închise până la Paști din cauza retragerii fondurilor către aceste școli. Ele au fost puse pe o listă de „măsuri speciale” pentru nerespectarea noii orientări guvernamentale.

În octombrie, OFSTED a făcut o declarație publică în care s-a dezis de jignirea studenților de la școlile de cult iudaic ortodox. Asociația școlilor de cult iudaic ortodox a afirmat că studenții au fost traumatizați psihic de către inspectorii de la OFSTED care i-au chinuit vorbindu-le despre sex și despre căsătoria între homosexuali.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

OFSTED a apărat felul de a pune întrebări abordat de către inspectori, cu observația că „OFSTED nu așteaptă răspunsuri care sunt împotriva credinței studenților și mai degrabă vor să vadă că studenții sunt capabili de a exprima opinii care nu sunt nici intolerante, nici discriminatorii. Aceasta este esențial pentru a ne asigura că tinerii sunt pregătiți pentru a trăi într-o Britanie modernă”.

Andrea Williams de la Christian Concern a declarat că deși toată lumea vrea să vadă că se iau măsuri împotriva amenințării aduse de extremismul islamic în școli, standardele guvernului sunt definite în linii prea largi și de aceea școlile sunt pe nedrept pedepsite pentru simplul fapt că reflectă un etos de tip creștin.

Traducere și prelucare: Alina Ilie

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button