Marşul pentru Viaţă

Guvernatoarea Kristi Noem la Marșul pentru Viață 2021 din Pierre, South Dakota: „Nu există moștenire mai mare pentru copiii și nepoții voștri decât rolul de apărători ai vieții”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață din South Dakota (South Dakota Walk for Life) a avut loc în Pierre, capitala a acestui stat american, duminică, 31 ianuarie.

Participanții i-au înmânat guvernatoarei Kristi Noem o pancartă cu lozinca: „Să-i pomenim pe cei nenăscuți”.

Pancarta conține și o trimitere la un verset din Cartea Prorocul Ieremia (1, 5) din Vechiul Testament:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut, şi înainte de a ieşi din pântece, te-am sfinţit şi te-am rânduit prooroc pentru popoare.”

La eveniment au participat soțul guvernatoarei, Bryon, fiica ei și soțul acesteia, dar și ministrul de finanțe al statului South Dakota, care a fost și el unul dintre vorbitori.

În discursul său, guvernatoarea Kristi Noem a anunțat că urmează să fie bunică și le-a cerut participanților să-și contacteze reprezentanții din Legislativ pentru a proiectul ei de lege care interzice avortul din motive eugenice, mai precis, în caz de diagnosticare cu sindromul Down a copilului nenăscut.

Discursul guvernatoarei Kristi Noem la Marșul pentru viață 2021 South Dakota

„Ce zi minunată! Nu-i așa că este un soare superb afară? Bryon a uitat să menționeze că în curând voi fi și bunică, așa că aceasta este o zi cu adevărat specială pentru noi, din moment ce, pe zi ce trece, suntem tot mai încântați de noua viață care se va naște în familie, de minunea și bucuria pe care ni le oferă zilnic – deși nici măcar nu ne-am cunoscut încă. E pe drum! Va ajunge la noi pe 1 iulie și abia o așteptăm.

Uitați,  vreau să vă mulțumesc că ne-ați invitat pe mine și pe soțul meu, precum și pe fiica mea și soțul ei să participăm la acest eveniment alături de prietenii noștri pro-viață, alături de toți luptătorii pentru credință, pentru Domnul, pentru iubire și pentru cei care nu se pot apăra singuri.

Vă ridicați zilnic pentru cei mai vulnerabili dintre noi și vă luptați pentru a vă sigura că aceștia au șansa la viață.

Viața este sfântă, iar Biblia ne spune că Dumnezeu ne-a alcătuit în pântecele maicii noastre. Am simțit că acest lucru este adevărat atunci când i-am simțit pe Kassidy, Kennedy și Booker (copiii ei – n.ed.) înainte ca ei să se nască. Sunt sigură că și ei vor simți aceasta.

Nu numai Biblia ne spune despre viața din pântece, ci și știința: pe zi ce trece, aceasta ne arată tot mai mult despre ceea ce știam deja că e adevărat. Așadar, nu am încredere doar în Domnul, ci și în ceea ce știința spune că este adevărat, lucruri pe care noi le-am afirmat dintotdeauna. Sper că va deveni clar pentru toată lumea care este adevărul și ce spune știința.

De aceea, am luptat pentru a apăra viața mereu, inclusiv în funcțiile mele publice. Am făcut-o pentru credința mea și pentru că eu cred că oamenii merită să li se spună adevărul: că fiecare viață merită șansa de a înflori.

Copiii noștri nenăscuți sunt cei mai neajutorați dintre oameni. Nu se pot lupta pentru a se apăra și de aceea fiecare dintre voi este astăzi aici: sunteți apărătorii lor. Sunteți cei care-i apărați pe cei lipsiți de apărare.

Anul acesta continuăm lupta noastră în Legislativ. Am propus un proiect de lege care să interzică avortul pe motiv că bebelușul a fost diagnosticat cu sindrom Down înainte de naștere. Vreau ca nici un copil să nu-și piardă viața doar pentru că are un cromozom în plus.

Toți cei care au cunoscut persoane cu sindrom Down știu câtă bucurie aduc aceștia, câtă lumină în familii, fraților și prietenilor care interacționează cu ei. Sunt un dar de la Dumnezeu, iar zâmbetele lor frumoase și personalitățile lor unice aduc atâta căldură în viața noastră.

Din nefericire, nu toți recunosc acest dar. În unele țări europene precum Islanda sau Danemarca, toți copiii nenăscuți diagnosticați astfel sunt avortați.

Vrem să protejăm acești copii. Știm că la noi, în Statele Unite, două treimi din copiii diagnosticați cu sindrom Down sunt avortați. Și, deși noi, în South Dakota, nu permitem avortul după 20 de săptămâni de sarcină, știm că astfel de diagnostice se pot pune și la 10 săptămâni.

Mai există un tip de test care se face la 15 săptămâni.

De aceea, propunem legi care să se asigure că acești copii nu sunt eliminați pe baza unui astfel de motiv.

Este foarte important să continuăm să propunem astfel de legi, să ne folosim și de această ocazie pentru a mărturisi cu privire la miracolul vieții și cu privire la drepturile pe care Constituția acestei țări le garantează.

Declarația de Independență a SUA rezumă destul de bine ceea știam mai de mult că este adevărat:

Toţi oamenii sunt creaţi egali; ei sunt înzestraţi de Creator cu anumite drepturi inalienabile; printre aceste drepturi se află viaţa, libertatea şi căutarea fericirii.

Aceasta este valabil pentru toți oamenii, inclusiv pentru copiii nenăscuți, chiar dacă au un cromozom în plus.

Aștept cu nerăbdare ziua în care Curtea Supremă a SUA decide că toți copiii nenăscuți sunt înzestrați cu dreptul la viață. Până atunci, voi cere Legislativului din South Dakota să adopte propunerea mea de lege.

Vă rog pe toți cei prezenți să luați legătura cu reprezentantul dumneavoastră și să realizăm împreună, în unire, acest proiect, într-un mod care transmite un mesaj puternic țării și lumii întregi: South Dakota apără viața!

Dar munca noastră nu se termină aici. Nici pe departe. Fiecare trebuie să continue să spună adevărul și să lupte, până în ziua când, să sperăm cât mai curând, legile acestui popor vor apăra copiii nenăscuți la fel cum ne protejează pe fiecare dintre noi, cei prezenți aici.

Să continuăm să lucrăm împreună pentru a ne asigura că aceasta se va întâmpla.

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare. Nu există moștenire mai mare pe care le-o puteți lăsa copiilor și nepoților voștri decât acest rol de apărători ai vieții.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să binecuvânteze patria noastră măreață, South Dakota!”


South Dakota are cea mai mică rată de avort din SUA. Este un stat conservator din Centrul Statelor Unite și unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale sale este Muntele Rushmore, în care sunt sculptate portretele gigantice al Părinților Fondatori ai SUA.

FOTO

Stânga: Directorul Executiv al South Dakota Right to Life, alături de Guvernatoarea Kristi Noem (centru) și soțul ei, Bryon.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button