avort

Gemeni – unul a fost avortat, iar celălalt a supraviețuit

Sursă: Provida.es

Sarah Smith ne spune povestea ei…

„În urmă cu douăzeci de ani, mama mea s-a hotărât să facă un avort. Era însărcinată cu gemeni, dar nu a știut nimeni acest lucru, nici măcar doctorul ei. Eu și fratele meu mai mic creșteam în pântecele ei…până în acea zi teribilă. Înainte de avort, trăiam amândoi. Câteva momente mai târziu, eram singură.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este înspăimântător să mă gândesc că am fost la un pas de a fi avortatăt. Printr-o minune, am supraviețuit. Fratele meu geamăn nu a fost așa de norocos. Andrew a fost avortat și l-am pierdut pentru totdeauna. După câteva săptămâni, mama a fost șocată simțind că ceva se mișcă în pântecele ei. Ea avea deja cinci copii și știa ce se simte când un copil lovește cu piciorușele în pântece. Și-a dat imediat seama că încă era însărcinată. S-a întors la doctor. I-a spus că era însărcinată, că îi pare rău că a făcut avort și că dorește să ducă sarcina mai departe.

Până în ziua de azi, mama regretă profund acest avort. Știu că durerea e uneori insuportabilă pentru ea, mai ales atunci când se uită la mine și știe că l-a avortat pe fratele meu geamăn. Mama zice că ”Dumnezeu mi-a salvat viața…că mâna Lui m-a acoperit și m-a ascuns în pântecele ei, protejându-mă de bisturiul morții”.

După ce am supraviețuit avortului, m-am născut cu șoldul dislocat și multe alte handicapuri fizice. La nouă zile de la nașterea mea, am fost dusă la un chirurg ortoped care mi-a pus picioarele mele micuțe în ghips. În fiecare luni dimineața, mama trebuia să-mi scoată aceste mulaje cu un cleștele și apoi să mă ducă la doctor pentru a-mi fi puse altele noi.

La șase săptămâni, pentru prima dată, mi-au pus întreg corpul în ghips. Apoi, în anii următori, au avut loc mai multe operații chirurgicale și imobilizări în ghips. Din nefericire, doctorii au spus că voi avea nevoie de operație la fiecare cinci ani (vă rog rugați-vă pentru mine).

Astăzi, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am supraviețuit avortului, dar durerea continuă pentru toată familia. În memoria fratelui meu Andrew am cumpărat o piatră funerară pe care am așezat-o în cimitirul din California din Sud. Pe ea scrie:

”Andrew James Smith, fratele geamăn a lui Sarah – vei trăi mereu în inimile noastre – Noiembrie 1970”.

Vă rog să faceți cunoscută povestea mea, astfel încât tragedia avortului să nu mai umple de durere familiile și copiii. Toată lumea trebuie să știe adevărul despre avort. Mulțumesc.”

Traducere: Irina Ghețau

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button