familie

Gabriele Kuby la Sofia: Conferința „Răpirea Copiilor de către Serviciile Sociale – Războiul Tăcut Împotriva Familiei”

Pe 29 septembrie a avut loc la Sofia primul forum internațional din Bulgaria cu accent pe politicile anti-familie, informează, într-un comunicat transmis redacției Stiripentruviata.ro, organizatorii – mișcarea civilă Părinți Uniți pentru Copii (ROD). Forumul a inclus și o conferință intitulată „Răpirea Copiilor de către Serviciile Sociale – Războiul Tăcut Împotriva Familiei”

Părinții sunt nemulțumiți de modificările aduse unui număr de 27 de legi, printre care Legea privind protecția copilului, Legea serviciilor sociale, Legea forțelor armate, Codul penal și altele. Acestea au fost adoptate cu modificări și publicate în edițiile 24 și 37 ale Monitorului Oficial din Bulgaria, urmând să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Legile copiază modelul și ideologia așa-numitului „model scandinav” de protecție socială. Din cauza acestui model, Norvegia a suferit o serie de restricții și a fost condamnată la CEDO pentru abuzuri cu privire la drepturile omului. Norvegia a fost declarată nesigură la sfârșitul anului 2018 și a fost retrogradată spre o poziție „B” în Comitetul pentru drepturile omului al ONU, ceea ce înseamnă că nu mai are drept de vot asupra unor astfel de probleme.

Conferința încheie o lună în care au avut loc zeci de proteste în zeci de orașe din Bulgaria și din străinătate. Părinții cer anularea totală a noilor legi, care prevăd, printre altele:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

– echipe multidisciplinare (poliție, asistenți sociali, psihologi) vor putea intra în casele oamenilor fără ordin judecătoresc și lua copiii chiar și pe baza unei reclamații anonime cu privire la abuzul sau neglijarea lor
– apoi copilul este aruncat pe termen nedefinit într-un centru de plasament pe baza unei proceduri administrative (între timp, procesul deschis de părinți în justiție poate dura luni sau ani de zile)
din momentul preluării de către stat, copilul ridicat de la familia naturală poate fi ADOPTAT – prin intermediul ONG-urilor INTERNAȚIONALE – DE O PERSOANĂ DIN ALTĂ ȚARĂ
– după adopția internațională, familia biologică a copilului îi va pierde urma acestuia, deoarece toate datele de identificare vor fi schimbate

Context

Recent, în Bulgaria au apărut argumente tot mai insistente în favoarea ideii că în această țară a crescut numărul copiiilor în situații de risc și al părinților așa-zis „incompetenți”. Se lucrează la convingerea publicului că că este nevoie de o intervenție sporită a statului în familie, precum și de necesitatea introducerii educației sexuale începând de la vârsta de 4 ani. Se promovează de asemenea necesitatea unui sistem special de justiție pentru copii, a unui avocat pentru copii și a ratificării celui de Al Treilea Protocol Opțional al ONU privind Drepturile Copilului.

Asociațiie de părinți se întreabă ce rol a avut în acest sens memorandumul de înțelegere semnat între Bulgaria, Norvegia, Islanda și Liechtenstein prin care Bulgaria primește finanțare în valoare de peste 200 de milioane de euro. 

Conferința

Avocatul Vladimir Sheytanov a spus apoi publicului în detaliu care este Protocolul opțional al Națiunilor Unite privind drepturile copilului și de ce semnarea acestui document este egală cu trădarea națională și eliminarea suveranității naționale asupra copiilor.

Bulgaria nu a ratificat acest protocol. El implică modificări obligatorii ale legislației naționale, pentru a înființa Tribunale ale Copiilor, instituții care și-au dovedit deja ineficacitatea și efectul dăunător în țările occidentale.

Avocat Petar Nikolov a vorbit despre răpirea copiilor de către serviciile sociale în Bulgaria. Este unul dintre avocații care acordă prioritate unor astfel de cazuri.  În ultimii trei ani, a recuperat 24 de copii preluați în mod abuziv din familiile lor de autoritățile de protecția copilului din Bulgaria.

Avocat Iliana Mavrodieva-Angelova a explicat ce presupune intrarea în vigoare de la 1 ianuarie 2020 a noului pachet de legi bulgare: încălcarea Constituției, ingerința brută a statului în familie, puteri nelimitate pentru asistenții sociali și ONG-uri, lipsa unei definiții juridice clare pentru concepte precum „copil în situație de risc”, „violența” etc.

Marius Reikeras, expert juridic norvegian cu recunoaștere internațională în domeniul drepturilor omului, specializat în drepturile familiilor și copiilor, a explicat cazul câștigat de norvegiana Trude Lobben la CEDO împotriva propriului stat. Norvegia a fost condamnată pentru că a încălcat drepturile omului și a abuzat un copil prin intermediul serviciilor sociale Barnevernet. Instanța europeană a dispus întoarcerea copilului în familie, dar Norvegia ar putea refuza să se conformeze acestei decizii, crede Marius Reikeras. Mama va primi și despăgubiri bănești. Acest caz este o dovadă a disfuncției sistemului norvegian de protecție a copilului.

Stephen Bennett, autorul cărții Stolen Childhood („Copilărie furată”), a vorbit despre sistemul din Marea Britanie, bazat pe reclamații anonime. Pe aceste reclamații nedovedite se bazează îndepărtarea copiilor din familiile lor de către serviciile sociale.


Coșmarul unei românce căreia autoritățile britanice i-au luat copiii fără niciun temei legal

Un alt Barnevernet? Ca și Florin Barbu, Andreea Bradeanu riscă și ea arestarea făcând publice informații despre procesul inechitabil prin care statul britanic i-a luat custodia copiilor


Lorcan Price, din Irlanda, a vorbit despre „Libertatea de exprimare și conștiința”, împărtășind diferite situații la care a fost martor în țara sa. El a vorbit despre practicile greșite privind drepturile copiilor, precum și despre relațiile umane care se deteriorează din cauza acestor norme.

Gabriele Kubi, autoarea germană a cărții Revoluția sexuală globală. Distrugerea libertății în numele libertății, tradusă în 14 limbi, inclusiv română și bulgară, a vorbit despre sexualizarea copiilor prin presiunea statului prin politici educaționale agresive și ideologizate.

Protopopul Mihail de la Catedrala Sf. Chiril și Metodiu – Lovech a făcut un apel la unitate și gândire critică.

La eveniment au fost invitați și oficiali guvernamentali, printre care și Biser Petkov, Ministrul Muncii și Politicilor Sociale, reprezentanți ai partidelor politice, jurnaliștii, figuri publice. Ministrul Muncii nu a dat curs invitației de a participa la eveniment.

Bulgarii spun NU legilor de tip Barnevernet. Zecile de demonstrații din septembrie…

PROTEST internațional pornind din Bulgaria: OPRIȚI pătrunderea ideologiei BARNEVERNET în legile de protecția copilului!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button