Marxism culturalvalorile familiei

Freamatul.ro: „Eu cred că LA FAMILIA are dreptul la exprimare”

Freamatul.com, 16 noiembrie 2017 – Înainte de a începe, dorim să ne delimităm de orice atitudine discriminatorie. Suntem de părere că fiecare om este liber să aleagă, să facă ce vrea. Cine dorește să fie gay, să fie. Dacă un bărbat nu mai vrea să facă pipi din picioare și vrea să fie “gay”, să fie. Nu suntem responsabili de faptele altora și ne asumăm ceea ce suntem.

Pe data de 9 Noiembrie 2017, trupa La Familia a postat pe Facebook un “manifest” în care se regăseau un set de credințe personale, valori cu care membrii trupei se identifică în momentul de față. În textul postării, aceștia au folosit doar verbul “a crede” pentru a se înțelege că ideile conținute sunt strict personale, o opinie liber exprimată, perfect valabilă de altfel. Manifestul sună cam așa:

Credem în Dumnezeu, credem în NEAM mândrie națională și patrie, credem în Familia compusă doar din bărbat și femeie, credem în Forța cuvintelor, credem în Normalitate, simplitate și suflet… moralitate. Credem în Tradiție, credem în UNITATE frăție și legătura de sânge, credem în România, români și limba română.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În încheiere se adaugă:

Acest Manifest nu este o provocare ci mai degrabă un APEL către cei care cred și simt la fel. Este piatra de temelie, coloana vertebrală și sistemul de valori în care Sișu și Puya cred. Oricine are aceeași părere este invitat să ni se alăture și să nu stea deoparte… suntem O MARE FAMILIE!

Două zile mai târziu, un club din Cluj doritor de a își face publicitate pe spatele trupei La Familia, joacă cartea eroismului libidinos în numele CURcubeielor și anulează concertul trupei, ce urma să aibă loc pe 7 Decembrie. Concert la care au dat going pe Facebook 296 persoane, iar 1.100 interested. În motivația lor se regăsește:

La Familia a lansat zilele trecute un manifest prin care anunță că Sișu și PUYA cred în familia compusă DOAR dintre un bărbat și o femeie. Noi credem că scena nu ar trebui să fie o rampă pentru promovarea mesajelor discriminatorii, rasiste sau xenofobe si nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred.

Eu propun să le împrumute cineva un Dex celor de la Form Space, poate vor învăța să folosească corect în context cuvinte precum “rasism” sau “xenofobie”.

Încă din prima frază postată de cei de la club ni se certifică atitudinea discriminatoare a acestora, folosind drept cap de acuzare “Sișu și Puya cred…”. Cred! Cum de și-au permis băieții de La Familia să își exprime opinia în aproape anul 2018?!? Oau.

Mergând mai departe pe firul logicii argumentării ăstora, șocant pentru ei este că băieții “cred în familia compusă DOAR dintre un bărbat și o femeie“ și adaugă “nu vrem să ne asociem imaginea cu sistemul de valori în care Sișu și Puya cred”. Pentru a realiza penibilul la care se coboară reprezentanții clubului, trebuie spus că o singură propoziție dintre cele 8 ale manifestului se referă la familia tradițională. Restul sunt despre sistemul de valori personale ale artiștilor cu care clubul nu vrea să își pângărească imaginea. Cum ar fi credința în Dumnezeu, unitatea dintre frați sau forța cuvintelor. Scandalos de-a dreptul.

Reacțiile la această postare au apărut în scurt timp, însă administratorii paginii au decis să șteargă toate comentariile ce nu erau din barca lor, indiferent cât de bine argumentate sau de bun simț ar fi fost. Cineva spune:

Nici eu nu sunt de acord cu manifestul lor, dar încerc să nu fiu ipocrit. Înteleg că nu aveți probleme în a vă asocia cu limbajul “licențios” folosit de trupele hip-hop, dar vă delimitati de părerea că familia e compusă doar dintr-un bărbat și o femeie. Sper să vă dea în judecată cei din La familia.

Eu sunt de părere că fiecare e liber să facă ce vrea, iar în România anului 2017 nu e permis să fii făcut xenofob și rasist pentru simplul fapt că tu ai un sistem de valori. Iar dacă o luam în ordine cronologică, singurii care discriminează în ecuația asta sunt reprezentanții clubului mai sus menționat. Dreptul la liberă exprimare fiind, printre altele, garantat de Constituție. Dar asta e, în ziua de azi e mai greu să fii “rasist” și “xenofob”. Haha.

Articolul 30 din Constituție spune că:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

E un precendent periculos, iar dacă nu luăm atitudine în scurt timp aceasta poliție a gândirii o să ne “tragă de urechi” pe toți. Încurajăm trupa La Familia să continue pe drumul pe care au pornit.

Mă întreb dacă același club ar fi anulat un concert al trupei La Familia motivând că Sișu este gay și că nu vor să își “asocieze imaginea” cu cea a comunității LGBTXYZ, oare ar fi fost trecuți cu vederea de vreo autoritate împotriva discriminării?

Citește și Freamatul.ro: „Eu cred că LA FAMILIA are dreptul la exprimare”

Citește și Din ciclul „ne place non-conformismul, dar numai cel regulamentar”: un club din Cluj a anulat concertul La Familia după ce membrii acesteia s-au declarat în favoarea căsătoriei bărbat – femeie

Citește și Mii de Likes și distribuiri pe Facebook. Și ce i-au răspuns Sișu și Puya (trupa de hip-hop La Familia) unui fan care le-a cerut „relatări de la colțul străzii” în loc de valori conservatoare

SUSȚINE MESAJUL: Cumpără tricouri și hanorace personalizate LA FAMILIA din LaFamiliaShop


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button