Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2022 la Vicovu de Sus a promovat valoarea fiecărui copil, dar și a mamelor (FOTO)

de Redacția Stiripentruviata.ro

Peste 800 de elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, județul Suceava, au participat miercuri, 23 martie 2022, la cea de-a cincea ediție a „Marșului pentru viață” din localitatea lor.

Evenimentul şi-a propus să conştientizeze comunitatea atât cu privire la valoarea fiecărei vieţi umane, indiferent de stadiul de dezvoltare sau de eventualele dizabilităţi, cât și cu privire la prețuirea pe care fiecare copil este dator să o acorde mamei.

Devenită deja o tradiție pentru comunitatea locală, manifestarea a fost organizată de Liceul Tehnologic „Ion Nistor” în parteneriat cu Primăria Orașului Vicovu de Sus și Școala Gimnazială Nr. 1 din localitate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La eveniment a fost prezent domnul primar Vasile Iliuț care a mulțumit tuturor pentru participare și i-a îndemnat să prețuiască viața ca dar al lui Dumnezeu, dar și Părintele Protosinghel Dosoftei Dijmărescu, prezent în mijlocul tinerilor cu binecuvântarea Părintelui Stareț Melchisedec Velnic, în cadrul parteneriatului dintre Liceul Tehnologic „Ion Nistor” și Mănăstirea Putna.

Mesajele principale au fost „Fiecare viaţă este un dar” şi „Pro viață înseamnă Pro dragoste”.

Majoritatea marșurilor pentru viață din acest an au loc în data de 26 martie. Anul acesta, Marșul pentru viață, eveniment care încununează Luna pentru viață, are tema: „Egalitate, echitate și sprijin din prima secundă și pe tot parcursul vieții”.

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button