dizabilităţi

FOTO. Înger în trup: Are 10 ani, deși medicii au spus că nu va supraviețui după ce se va naște

„Incompatibilă cu viața” a fost verdictul medicilor după diagnosticul de Trisomie 18 al Bellei (Isabella) Santorum. 50% din copiii cu acest defect genetic nu supraviețuiesc mai mult de o săptămână după naștere. Iar 90% nu prind aniversarea de un an de viață.

Karen și soțul ei, fostul senator republican Rick Santorum, părinții Bellei, nu au acceptat propunerea medicilor de a o avorta, deși fetița era cel de al optulea copil al lor. După naștere, la spital cei doi primeau pliante cu servicii funerare, iar prietenii le trimiteau mesaje cernite în loc de felicitări ca la nașterea oricărui copil. Când a instalat pătuțul Bellei acasă, tatăl a păstrat ambalajul, gândindu-se că s-ar putea să-l returneze curând, deoarece nu va mai avea nevoie de el.

În primele luni de viață, Rick Santorum o trata diferit și ulterior avea să declare că s-a străduit să nu o iubească. Dar, când fata a împlinit cinci luni, în timp ce politicianul se afla cu ea la camera de gardă a unui spital, a avut o revelație. Bella era fixată în chingi pe targă și îl strângea tare de un deget. Atunci el și-a dat seama că nu o tratase ca pe o persoană. Și lucrurile s-au schimbat între ei. Acum, Karen, mama fetei, povestește că micuța strigă de bucurie când tata se întoarce acasă și că îl are efectiv „la degetul mic”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anul acesta, Bella a împlinit zece ani. Părinții ei sunt catolici devotați și foarte pro-viață (foto jos). Cu trei ani în urmă, într-o carte intitulată „Darul Bellei” (“Bella’s Gift”), aceștia și-au povestit experiența în speranța că pot ajuta familii în situații similare.

E un mister cum de Bella încă trăiește. Pe 13 mai 2018, când aceasta a împlinit zece ani, Karen Santorum, mama ei, a scris pe pagina sa de Facebook:

La mulți ani pentru a zecea ta aniversare, Bella! Ești extrem de veselă și o fetiță excepțională, iar noi suntem foarte mândri de tine! Au trecut zece ani de la nașterea ta. Cu zece ani mai mult decât scepticii savanți spuneau că vei trăi. 87.648 ore de viață, inexplicabile și miraculoase. 3.652 de zile prin care ai arătat lumii cât de minunat și de frumos ești făcută!

Nu este deloc întâmplător că ai împlinit 10 ani de Ziua Mamei…! Ești dovada vie că, atunci când „îi dăm o șansă copilului”, acesta își va depăși destinul și va surprinde pe toată lumea.

Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a descrie ochii tăi albaștri ca marea, zâmbetul care ne copleșește inima, chicotelile și ghidușiile care ne înveselesc zilele. Ești exemplul perfect despre cum pot se poate birui orice prin credință, nădejde și dragoste!

Te iubim din toată inima, Bella! Iubim natura nestăvilită a spiritului tău. Iubim faptul că ne-ai învățat atât pe noi, cât și pe toți cei care te cunosc, cea mai importantă lecție de viață. Mulțumim, profesor drag al sufletelor noastre, că ești o bucurie permanentă și o lumină în viața noastră.

Le mulțumim din toată inima tuturor celor care ajută la îngrijirea Bellei și întregii echipe de la Spitalul de Copii din Philadelphia, care i-au dat o șansă, acordându-i îngrijiri la cel mai înalt nivel de-a lungul anilor.

La mulți ani pentru a zecea ta aniversare, Bella! Așteptăm următorii 10 ani alături de tine și toate aventurile minunate și vesele pe care le vom avea împreună! Te iubim, draga noastră!

Cei doi soți Santorum au mai trecut printr-un moment greu la nașterea celui de al patrulea copil. Băiețelul Gabriel a fost operat in utero, născut prematur la 20 de săptămâni și a supraviețuit doar două ore după naștere, timp în care a fost botezat de urgență. Apoi, cei doi soți au făcut un lucru pentru care presa i-a condamnat, dar despre care psihologii spun că e foarte important pentru vindecarea psihologică – atât cea personală, cât și cea a întregii familii. Au cerut să ia acasă bebelușul, pentru a-și lua rămas bun de la el. L-au mângâiat, l-au îmbrățișat și l-au arătat celorlalți trei frați, apoi l-au înmormântat cum se cuvine. La doi ani de la moartea lui Gabriel, Karen a scris o carte, „Scrisori către Gabriel”, pe care a prefațat-o cu cuvintele Maicii Tereza.

Experiența lor ca familie și atitudinea lor profund pro-viață i-a determinat pe soții Santorum să-și anuleze vacanța planificată în Anglia în această vară. Motivul a fost șocul pe care l-au avut după moartea bebelușului Alfie Evans din această țară, căruia i s-a interzis accesul la tratament alternativ și a fost lăsat să moară de medicii care spuneau că are o boală incurabilă, deși diagnosticul nu era clar. Karen Santorum a condamnat atunci „tăcerea asurzitoare” a Familei Regale britanice cu privire la moartea lui Alfie, scriind pe pagina proprie de Facebook:

Ce fel de țară le refuză bebelușilor și copiilor o șansă la viață? Ce fel de țară ține părinții ostatici și nu le acordă dreptul de a-și îngriji copiii? Ce fel de țară își eutanasiază copiii fără ca măcar să înțeleagă pe deplin diagnosticul medical și tratamentele disponibile? Ce fel de țară pune paznici înarmați la ușa spitalelor? Ce fel de țară le interzice părinților dreptul la preot și la timp de rugăciune la patul copilului lor muribund? Ce fel de țară îi ține prizonieri pe părinți și nu le permite să-și ia acasă dulcele băiețel, pentru ca acesta să poată muri cu pace în brațele lor? Ce fel de țară nu vrea să poarte povara celor mai slabi dintre locuitorii ei?

FOTO

„Căci unde este comoara ta, acolo va și inima ta” (Matei, 6, 21)
Surse: LiveAction, Mail Online, CNN, ABC News, Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button