familie

Finlanda: Un bărbat recent divorțat și-a ucis fetița după ce a răpit-o de lângă mamă. Ce dezvăluie un caz tulburător

Un bărbat de 40 de ani a fost reținut de poliție luni, 13 noiembrie 2017, în timp ce își înjunghia fiica în vârstă de 3 ani într-un parc din orașul finlandez Porvoo, la 50 de kilometri de Helsinki. Fetița a murit la spital.

Bărbatul, care este tatăl biologic al copilului, luase fetița cu forța de lângă mama ei. Cei doi erau divorțați din martie, iar în august femeia ceruse un ordin judecătoresc de restricție pentru a-l ține la distanță pe bărbatul extrem de violent.

Fetița fusese preluată de autoritățile de protecția copilului, dar i-a fost returnată mamei în septembrie, după divorț, când i s-a acordat și custodia copilului. Totuși, emiterea ordinului de restricție trena, deoarece autoritățile nu redactaseră rapoarte clare, scrie presa finlandeză.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acesta nu este singurul caz de violență domestică din Finlanda care se finalizează cu ucidere de copii. La 13 mai 2012, când Finlanda serba Ziua Mamei, o fată de 8 ani din Helsinki a fost ucisă de tatăl ei biologic și de mama vitregă, după o serie lungă de violențe și abuzuri fizice. Tot în Capitală, în primăvara aceluiași an, o femeie și cei doi copii ai ei au fost uciși la ei acasă. Iar în 2015 o femeie din Oulu, pe coasta vestică a Finlandei, a fost condamnată pentru uciderea a cinci dintre copiii pe care îi născuse de-a lungul anilor.

Institutul de Criminalistică și Justiție din Finlanda raportează că, între 2003 și 2016, 78 de copii cu vârste de până la 15 ani au fost uciși în această țară – din care 72 de propriii părinți. În două treimi din cazuri au fost făptașe mamele, cel mai adesea fiind vorba despre infanticid, adică de uciderea copilului nou-născut.

Un studiu recent arată că, în 100% din cazurile de copiii de până la 15 ani uciși în Finlanda, locul faptei a fost propria lor locuință. Finlanda are o rată dublă de ucidere a  copiilor față de Olanda și triplă față de Suedia învecinată.

Acestea vin în sprijinul afirmației făcută recent de Camelia Smicală, medicul român care se luptă să-și ia acasă copiii ținuți ostatici de serviciile sociale din Finlanda. Ea a acuzat de curând acest sistem că nu le lasă „nicio posibilitate de apărare victimelor în caz de agresiune în familie… O spun statisticile: de zeci de ani, Finlanda se află în topul mondial la capitolul uciderii de copii și al agresiunii asupra femeilor. Nu, nu sunt țările Arabe în top, ci Finlanda”.

Surse:
finlandtoday.fi/father-stabs-daughter-three-in-porvoo-the-child-dies-of-her-wounds
mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/kommentti-porvoon-puukotuksesta-yksikin-lapsi-on-liikaa-joka-kerta/6659226
mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/rikostoimittajan-kommentti-porvoon-puukotus-kertoo-aarimmaisesta-julmuudesta-ja-sairaudesta/6656352
mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/porvoon-leikkipuistopuukotus-ensimmaisen-puhelun-hatakeskukseen-soitti-aiti/6657836
yle.fi/uutiset/osasto/news/life_imprisonment_for_woman_who_killed_five_newborn_babies/8078617
yle.fi/uutiset/osasto/news/life_imprisonment_for_woman_who_killed_five_newborn_babies/8078617
newsnowfinland.fi/crime/porvoo-stabbing-leaves-3-year-old-dead-french-father-in-custody

Citește și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi i-a vizitat pe copiii Cameliei Smicală: „Nu văd nici un motiv să rămână departe de mama lor și separați între ei”

Citește și Camelia Smicală: „VĂ ROG SĂ CITIȚI PÂNĂ LA CAPĂT! Zilele acestea, o mamă din Finlanda își înmormântează copilul”

Citește și VIDEO cu transcriere integrală. Camelia Smicală: „Sunt zeci de mii de copii răpiți din familii de așa-zisul sistem de protecția copilului în întreaga Europă. Dacă nimeni nu se opune, același sistem va fi curând și în România”

Citește și VIDEO. Un rezumat al cazului copiilor Cameliei Smicală. Două apariții TV ale mamei și filmarea din 16 mai 2015, când copiii au fost luați cu forța din familie


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button