avortmiracolul vieţii

Fiindcă sarcina îi putea afecta sănătatea, la insistenţa medicilor, a făcut avort chimic. Peste trei luni, copilul trăia şi l-a păstrat cu bucurie

 

Shannon Skinner, o britanică în vârstă de 20 de ani, şi partenerul ei de viaţă, Anthony Hunt, în vârstă de 24 de ani, aveau deja o fetiţă de un an şi două luni când Shannon a descoperit că este din nou însărcinată. Pentru că după prima naştere, la care făcuse ruptură de organe interne, Shannon trecuse printr-o serie de operaţii chirurgicale dificile, medicii au convins-o că noua sarcină reprezenta un pericol pentru sănătatea ei şi că avortul era singura opţiune.

„Primul meu instinct a fost să păstrez copilul, dar mă tot gândeam că ar fi fost nedrept faţă de Lacie, prima născută, dacă păţeam ceva”, a povestit mai târziu Shannon pentru The Daily Mail.

Prin urmare, când era în opt săptămâni de sarcină, femeia a primit cele două pastile pentru  avort chimic de la o clinică Marie Stopes din Bristol, Marea Britanie. Prima, care conţinea substanţa mifepristone, trebuia să inhibe producţia de progesteron, un hormon cu rol critic pentru fixarea copilului în peretele uterin. Pe a doua, cu substanţa misoprostol, a luat-o conform prescripţiei, după patru ore. Shannon a avut hemoragie timp de două zile. Dar aceasta a fost nimic pe lângă vinovăţia pe care o simţea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

După trei luni  a avut o mare surpriză: a simţit mişcare în pântece. După ce un test de sarcină a ieşit pozitiv, ecografia a confirmat vestea uluitoare că bebeluşul supravieţuise. Însă medicii au avertizat-o că, după încercarea eşuată de avort chimic, copilul ar putea avea defecte congenitale, inclusiv malformaţii ale membrelor şi defecte ale sistemului nervos central (măduva spinării şi creier). Au sfătuit-o să facă avort chirurgical.

„Să vezi chipul fetiţei tale la ecograf şi apoi să ţi se spună că poţi să faci totuşi avort… cum să faci aşa ceva? Ar fi trebuit să îmi provoace naştere forţată, să intru în travaliu şi să nasc un copil mort. Am ştiut că nu puteam îndura întregul proces pentru ca la final să rămân cu mâinile goale. Faptul că supravieţuise tentativei mele de avort dovedea că îşi dorea să fie cu noi, aşa încât nu am putut face avort chirurgical. Pentru mine nu avea importanţă dacă urma să se nască sănătoasă sau nu.”

În timp ce ducea sarcina la capăt, Shannon s-a confruntat cu contracţii înainte de termen, dar a reuşit să nască fetiţa cu bine prin cezariană. I-au pus numele Amelia. Medicii le-au spus părinţilor că efecte secundare de la pilulele abortive pot încă apărea în primii ei patru ani de viaţă.

Părinţii sunt deocamdată recunoscători că pilulele nu au avut efectul scontat. „O numim bebeluşul nostru minune, fiindcă nu ne dăm seama cum a supravieţuit. Cred că şi-a dorit foarte mult să se nască. Când o privesc cum doarme, nu-mi pot imagina cum ar fi dacă nu ar exista. M-am simţit mult timp vinovată, dar acum mă simt pur şi simplu uşurată”, a declarat mămica fetiţei.

Sursa: Liveaction .org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button