pornografie

Fetițe de 7 ani descoperite în timp ce schimbau online mesaje cu subiecte sexuale («sexting»): un studiu internațional

483286981
Un studiu efectuat de Internet Watch Foundation în colaborare cu Microsoft a relevat că vârsta copiilor care fac sexting se reduce tot mai mult. Astfel, și copiii de 7 ani fac acum sexting cu consecințe neprevăzute și dramatice.
Cei mici nu trimit doar imagini de pe telefoanele mobile, ci și imagini video realizate cu camerele din calculatoare sau laptop-uri.

1. Din 3.803 imagini și înregistrări video analizate pe o perioada de 3 luni, în 667 erau copii sub 15 ani
2. 93% din totalul acestor filme au drept protagoniste fete
3. 286 (7,5%) arăta copii sub 10 ani

chlds

Setxting: Copii inconștienți și adulți prădători

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

cvvzs-e1426271201264

Fetițele, pentru a difuza înregistrările, folosesc camera foto a mobilului și omniprezenta videocameră.

Acestea sunt datele:

1. 86% dintre copiii sub 15 ani care au făcut o înregistrare video, au creat-o cu camera calculatorului
2. 8% cu camera mobilului

A existat un caz special, în care o fetiță de 7 ani s-a prezentat exagerat de machiată și purtând doar lenjeria intimă. Fetița comunica cu un abonat al unei rețele de socializare, care i-a cerut să se expună, la care fetița a răspuns: „Mama ar putea vedea, s-ar îngrijora și ar elimina contul meu”

Având în vedere o eventuală expunere, nu putem exclude faptul că pot apărea șantaje pe fond sexual.

Un reprezentant al Internet Watch Foundation își exprimă îngrijorarea pentru acest fenomen: „Ne preocupă faptul că acești tineri nu iau nicio precauție pentru a-și proteja identitatea, locuința, ba chiar în anumite cazuri își folosesc numele adevărat”.

Din păcate, rezultatele acestui studiu scot la iveală neștiința copiilor față de pericolele ce se ascund în spatele tehnologiei și a instinctului prădător al multor pedofili care profită de acest lucru.

Nu mai este vorba despre a distribui un simplu selfie între prieteni, ci de a manifesta un comportament explicit sexual prin intermediul telecamerei, comportament adresat unuia sau mai multor spectatori.

De multe ori cei mici se ascund în cameră sau în baie, iar în timp ce unii răspund la solicitările prădătorilor, alții sunt tulburați și neliniștiți de pretențiile pe care le primesc.

„Aceste înregistrări provin din toată lumea, iar unde am observat probleme serioase legate de protecția copiilor, am atenționat autoritățile”, declară reprezentanții acestei organizații.

Traducere: Lidia Ciurezu

Sursă: universomamma.it

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button