familie

Femeile din Rovinari, județul Gorj, primesc 1.500 de lei dacă aduc pe lume un copil

Acordarea stimulentului a fost aprobată de Consiliul Local, pentru a crește natalitatea.

Numărul mic al naşterilor din ultimii ani l-a determinat pe primarul orașului Rovinari, Robert Filip, să propună Consiliului Local acordarea unui stimulent financiar pentru mame, atât pentru primul copil, în valoare de 1.500 de lei, cât şi pentru al doilea, în valoare de 1.000 de lei. Aleşii din Consiliul Local au aprobat iniţiativa primarului.

Părinții bebelușilor vor depune o cerere la Compartimentul Alocații si Subvenții din cadrul Serviciului Public de Asistentă Socială, în cel mult două luni de la naștere, pentru a primi stimulentul, acordat o singură dată.

„Beneficiarii sunt nou-născuții care au cel putin un părinte cu domiciliul stabil de minim cinci ani pe raza orașului Rovinari. Scopul hotărârii Consiliului Local este acela de a încuraja creșterea natalității și de a sprijini familiile în acoperirea cheltuielilor pe care le au odată cu venirea pe lume a unui nou-născut. Natalitatea era foarte scăzută și am considerat că odată cu investiția la spital, în Secția de Ginecologie, cu venirea fabricii, cu blocurile ANL, să-i dăm omului un loc de muncă, o casă și un stimulent. Chiar dacă nu e mult, orice e bine primit. Încercăm să-i ținem lângă casă, să-i ajutăm. Acordăm pentru primul copil 1.500 de lei și pentru al doilea 1.000 de lei”, a declarat, marți, Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autoritățile susțin că, dacă vor fi rezultate, suma ar putea fi majorată.

„Sunt foarte multe femei care au născut în alte părți, pentru că la Rovinari nu a fost doctor neonatolog, acum am adus doctor neonatolog și ginecolog, am făcut și secție, avem toate echipamentele noi acolo, am rezolvat și Secția de Pediatrie. Avem o analiză a nașterilor care s-au făcut în alte părți. Aproximativ 130-140 de nașteri, în scădere. Avem la fabrică doi tineri care lucrează amândoi, le-am dat o locuință ANL. Dându-le și o locuință ANL au făcut și un copil, omul având stabilitate și loc de muncă, o casă, e clar că vrea să-și întemeieze o familie. Încercăm să susținem cum putem. Dacă vedem că avem rezultate, pentru anul care vine sau chiar la jumătatea acestui an să încercăm să mărim această sumă”, a mai declarat Robert Filip.

Într-o altă localitate din județul Gorj stimulentul financiar în valoare de 1.000 de lei a dat rezultate.

„La noi sunt rezultate. A crescut natalitatea, comparativ cu perioada 2015-2018, când aveam nouă nou-născuți, în 2018-2019 deja avem opt nou-născuți. Acordăm 1.000 de lei pentru fiecare copil adus pe lume. Pentru unele familii contează”, a precizat Robert Păiuși, primarul comunei Stejari.

Sursă: stiripesurse.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button