valorile familiei

Este Valentine’s Day o amenințare la starea morală a generației de tineri de azi?

valentines-day-e1452774380900

Ziua de 14 februarie a devenit și în România o zi în care cuplurile celebrează Ziua Îndrăgostiților după tradiția preluată din Occident.

Cum trebuie ei să privească această zi și ce trebuie să știe despre ea, sunt probleme pe care părintele Stelian Tofană le va aborda în următoarea conferință a Organizației Creștine Agape.

Evenimentul programat pe 4 februarie 2016, de la ora 19:00 la Casa de Cultura a Studenților va aduce o mulțime de răspunsuri cu privire la ziua celebrată de îndrăgostiți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A existat un Sfânt Valentin al îndrăgostiților?

„Valentine’s Day nu este o zi de sărbătoare creștină și nici nu provine din spațiul românesc și cultural ci este așa cum se practică astăzi, un împrumut comercial din Occident. Dar dacă tot se vorbește și se mediatizează atât de mult această zi, cu consecințe morale asupra tinerilor, asupra societății creștine în general, nu din cele mai fericite, atunci ne punem niște întrebări. Ce însemnă această zi? Cine este Sfântul Valentin invocat în spatele acestei așa-zise sărbători? A existat un Sfânt Valentin al îndrăgostiților? Putem spune de fapt că există o zi a îndrăgostiților? La toate aceste întrebări, deloc comode și de-a dreptul provocatoare, vom încerca un răspuns în cadrul conferinței din 4 februarie”, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Conferințele Organizației Creștine Agape, un succes pentru sufletele oamenilor    

Conferințele Organizației Creștine Agape realizate sub patronajul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului au ajuns la cel de-al șaselea eveniment și s-au dovedit a fi extrem de utile pentru clujeni. Dovada a fost faptul că Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților a fost de fiecare dată neîncăpătoare, iar clujenii din ce în ce mai interesați de sfaturile și îndemnurile primite, la subiecte actuale și provocatoare cu care societatea se confruntă.

„Pentru noi ca și organizație este o împlinire având în vedere impactul pe care aceste evenimente l-au avut în societate, judecând după feedback-ul primit de la participanți. Ne-am bucurat ca timp de șase întâlniri să umplem Sala Mare a Casei de Cultură a Studenților iar acest lucru nu a făcut altceva decât să ne bucure extrem de mult. Ca de fiecare dată, și la conferința din 4 februarie ne vom strădui să promovăm valorile familiei tradițional creștine în societate”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button