miracolul vieţii

„Este un adevărat miracol!”- declară pe Facebook, membra Camerei Reprezentanților, Jaime Herrera Beutler

După ce în luna iunie respinsese ideea avortului copilului ei diagnosticat cu o stare „incompatibilă cu viața”, membra Camerei Reprezentanților, Jaime Herrera Beutler,  postează pe contul de Facebook vestea nașterii fetiței sale:

Cu multă bucurie, recunoștința și speranță, ne face plăcere să vă împărtășim vestea nașterii fiicei noastre, Abigail Rose Beutler, luni la ora 3:13 AM, la spitalul Emanuel Legacy din Portland. Cântărește 2 kilograme și 340 de grame, având doar 28 de săptămâni. Este un adevărat miracol!”

Acum câteva săptămâni s-a răspândit vestea diagnosticării fetiței ei, Abigail, cu sindromul Potter.În cazul lui Abigail, boala a fost cauzată de nedezvoltarea rinichilor, ceea ce a determinat absența completă a lichidului amniotic necesar dezvoltării plămânilor în perioada intrauterină. Mai mulți doctori au explicat că, pe baza dovezilor medicale, situația bebelușului era incompatibilă cu viață și că, dacă supraviețuiește până la termenul nașterii, nu va putea respira și  va trăi doar câteva momente după naștere. De asemenea,  s-a spus că dializa sau transplantul nu sunt posibile. ”Opțiunile ce ni s-au oferit au fost avortul sau “managementul așteptării”, ceea ce însemna să așteptăm să moară. În schimb, noi am ales să ne rugăm pentru un miracol. Mulți dintre voi ați fost alături de noi.

Cu ajutorul unui părinte care a trecut printr-o situație similară, am găsit un grup de medici curajoși și optimiști de la spitalul John Hopkins ce au crezut în vindecarea fetiței. Ei au fost dispuși să încerce amnioinfuzia, un tratament simplu dar care nu garanta totuși vindecarea. În fiecare săptămână, timp de 5 săptămâni, doctorii au injectat o soluție salină în cavitatea uterină, pentru a da o șansă plămânilor lui Abigail să se dezvolte. Cu fiecare infuzie am privit prin intermediul ecografului cum Abigail răspunde tratamentului mișcându-se încet și “exersând respirația”. Lipsa inițială a lichidului din cavitatea uterină a produs o presiune în zona capului și a pieptului, dar în timpul tratamentului am putut observa cum acestea revin la mărimea și forma intiala. Tălpile ei, care în alte ecografii apăreau deformate, s-au îndreptat. Nu aveam însă cum să știm dacă tratamentul va avea efect și dacă plămâni se vor dezvolta, dar, cu inimile pline de speranță, ne-am pus încrederea în Dumnezeu și am continuat să ne rugăm pentru un miracol.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În a cincea săptămână de tratament, Jaime a intrat în travaliu prematur. După patru zile în care s-a încercat prevenirea nașterii premature, Abigail s-a născut. Doctorii și asistentele erau pregatiti pentru ce e mai rău – dar imediat după ce s-a născut ,a inspirit adânc și a început să plângă! După câteva minute, a fost clar că plămânii ei erau foarte bine dezvoltați pentru un bebeluș născut așa de devreme. Tratamentul a oprit efectele sindromului Potter. Următoarea provocare era să-i ajutăm rinichii să funcționeze.

Primii doctorii pe care i-am întâlnit ne-au spus că transplantul sau dializa nu sunt posibile. Niciun spital local nu avea aparatura necesară pentru a efectua procedura –dializa peritoneală– pentru un bebeluș așa de mic. Spitalul Johns Hokins (unde s-a făcut tratamentul) era dispus, dar era mult prea departe pentru transportul lui Abigail. După o zi de căutări, am găsit o echipă de doctori la spitalul de copii Lucile Packard, ce au fost bucuroși să o aibă ca pacientă. La 16 ore de la naștere, fetița a făcut prima sa călătorie prin California. A doua zi a fost operată și imediat după, i s-a făcut dializă. Acum este activă, starea ei este stabilă și poate respira pe cont propriu.

Toți doctorii cu care am vorbit până acum au afirmat că Abigail este primul bebeluș cu agenezie renală bilaterală ce respiră singur.

Acum, Abigail își face noi prieteni și primește o atenție excepțională. Oricum, Abigail va avea nevoie de îngrijiri speciale și dupa ce va veni acasă; suntem siguri că va avea parte de o viață sănătoasă și frumoasă.

Sursă: LifeSiteNews
Traducere: Maria Chiribeș
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button