sfaturi pentru părinţi

Elevii francezi nu mai au voie cu telefoane mobile și tablete la școală

Începând cu noul an şcolar, din septembrie 2018, elevii francezi din ciclul preșcolar și până la cel secundar (gimnaziu) nu vor mai putea folosi în timpul cursurilor, indiferent unde au loc ele, în şcoli ori în afara lor, telefonul mobil, tabletele ori ceasurile conectate la internet. Nici în timpul orelor de sport ori în timpul altor activităţi ce au loc în afara claselor, aceste aparate nu vor putea fi folosite.

Copiii cu un handicap sunt exceptați de la decizie, iar liceele au fiecare libertatea de a introduce sau nu o regulă similară.

Radio France Internationale precizează că măsura reprezintă împlinirea uneia din promisiunile electorale a lui Emmanuel Macron și a fost susţinută de partidul prezidenţial – La République En Marche, de mişcarea democrată MoDem şi de independenţi.

Studii internaționale avertizează că utilizarea dispozitivelor digitale impact negativ atât asupra reconstrucției mentale a informațiilor, cât și asupra dezvoltarii neuronale și neuro-psihologice a copiilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Experții recomandă următoarele nivele de acces la tehnologiile și dispozitivele multimedia:
0-2 ani – RESTRICȚIONAT COMPLET
3-5 ani – MAXIMUM 1 ORĂ pe zi
6-18 ani – MAXIMUM 2 ORE pe zi

VIRAL pe NET: „Mi-am nenorocit copilul cu tableta!” Avertismentul unei mame care și-a lăsat prea mult copilul foarte mic să interacționeze cu dispozitivele „inteligente”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button