familiehomosexualitateMarxism cultural

După legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex, Franța acceptă și „căsătoria” postumă între persoane de același sex

nunta-postuma

La finele lunii mai 2017, la Paris a avut loc prima „căsătorie” postumă între două persoane de același sex. Partenerul homosexual al unui polițist ucis în mod tragic în atentatul terorist din aprilie de pe Champs Elysees s-a „căsătorit” cu victima atacului într-o ceremonie la care au participat fostul președinte al Franței, Francois Hollande, și Primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Polițistul decedat, Xavier Jugelé, avea 37 de ani și era un activist pentru „drepturile homosexualilor”. El trăia deja înt-un parteneriat civil cu Etienne Cardiles și nu aveau copii, informează presa occidentală.

În 2013, în mandatul fostului președinte Hollande și în ciuda protestelor masive de stradă (La Manif pour Tous), în Franța a fost legiferată „căsătoria” între persoane de același sex. Această țară se numără și printre puținele state care permit „căsătoria postumă”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: BBC

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button