avort

După ce a aflat că e însărcinată, o pacientă cu COVID-19 a fost speriată de un doctor că trebuie să avorteze

de Redacția Stiripentruviata.ro

O tânără infectată cu COVID-19 care este internată de o lună la Spitalul Județean Neamț a aflat că e însărcinată. Femeia urmase tratamentul cu antiretrovirale, printre care și Kaletra, un medicament folosit atât și pentru pacienții infectați cu HIV.

Apoi, tânăra și medicii au constatat că este însărcinată și medicii infecționiști au speriat-o că trebuie să facă avort. „Nu vreau să-mi dau nici numele meu – nu știu mulți că sunt însărcinată –, nici numele cadrelor medicale, deși le știu. Nu vreau să fac rău nimănui, dar trebuie să povestesc asta, fiindcă nu vreau să se mai repete cazul meu”, a declarat pacienta pentru Libertatea.

„Am încercat să discut cu un medic de aici, de la boli infecțioase. I-am transmis că abia am aflat că sunt însărcinată și l-am întrebat dacă pot fi probleme din cauza infecției cu coronavirus. Mi-a răspuns, din prima, că trebuie să renunț la sarcină, deși ea era medic de boli infecțioase și nici măcar nu s-a consultat cu vreun specialist”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Femeia acuză efectul emoțional puternic al afirmațiilor medicului infecționist: „Eu am mai trecut prin asta, dar vă dați seama dacă eram o tânără naivă și renunțam la sarcină. Eram speriată puteam să iau de bune vorbele medicului”.

Când a cerut consult de specialitate la un ginecolog din spital, pacientei i s-a răspuns că nu poate fi consultată, pentru că nu reprezintă o urgență medicală. Până la urmă, tânăra a reușit să vorbească la telefon cu directoarea spitalului, care i-a trimis un medic specialist. Ginecologul i-a spus că totul este în regulă cu copilul.

„Mi se pare, în primul rând ca femeie, că e ciudat să primești o reacție așa de tranșantă, mai ales în situația în care se afla doamna”, a declarat pentru Libertatea directorul spitalului, Daniela Marcoci.

Tânăra nu se poate externa încă, pentru că nu i-au ieșit două teste consecutive negative. Ea se numără printre cei 95 de pacienți asimptomatici din cei aproximativ 300 de pacienți cu COVID-19 din Piatra Neamț.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button