Marşul pentru Viaţă

Dr. Alexandru Voropanov: O parabolă despre viață / Marșul pentru viață 2023 de la București

de Redacția Stiripentruviata.ro

Pe scurt, în două minute, vreau să vă spun povestea unui balon. Eu am aici un balon. (arătând spre public pumnul închis)
Îl vedeți? Nu-l vedeți? Dacă am face o ecografie și am vedea, chiar este un balon în pumnul meu.
Acum îl vedeți? (începând să umfle balonul) Acum îl vedeți mai bine? E ceva frumos. Este un balon pentru viață. Vouă vă place acest balon? Și mie îmi place acest balon.

Indiferent de culoare, de mărime, putem să ne gândim la balon ca la o viață. Cât de ușor cuvintele pot fi gloanțe! Cât de ușor putem să spunem: Fă avort! (înțeapă balonul și acesta se sparge)
Și ce rămâne în urmă? În urmă rămâne cordonul ombilical și o ruptură, o gaură în adâncul mamei și o suferință pe care numai femeia aflată în criză de sarcină o înțelege.

Cuvintele sunt ca niște gloanțe.
Dar dacă, împreună, creșteam acel balon și devenea un balon și mai frumos, și mai mare și creștea frumos și îl sprijineam și îl ajutam?
Aveam rezultatul: o inimă foarte mare.
Vă îndemn la dragoste, pentru că copiii sunt dar de la Dumnezeu și noi toți trebuie să sprijinim viața.
Vă mulțumesc!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anul acesta au fost 1100 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață. Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an: „Viitorul este pro-viață”.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button